Sexologisk overlæge: Han behøver ikke komme i behandling

Fødevareminister Dan Jørgensen vil forbyde retten til dyresex. Det vil, hvis lovforslaget vedtages, gøre Henrik, der i dag står frem og fortæller sin historie, til kriminel. Overlæge mener dog hverken, at Henrik er syg eller at dyresex skal forbydes ved lov

Følg Samfund

Det hører til de ekstreme sjældenheder, at zoofile (folk, der tænder på og dyrker sex med dyr, red.) føler så meget kærlighed til deres dyr, at de ønsker at leve i et decideret forhold med dem.

- Men det at have sex med dyr sker formentlig hyppigere end vi går rundt og ved, tror og forestiller os, forklarer Ellids Kristensen, der er overlæge på Sexologisk Klinik på Psykiatrisk Center København, som beskæftiger sig med seksuelt afvigende personer.

I dag står Henrik frem i Ekstra Bladet og fortæller, at han ikke alene dyrker sex med hunde - han drømmer også om at leve i et fast forhold med en hund.

Derfor bringer vi Henriks historie:

Fødevareminister Dan Jørgensen satte dyresex på dagsordenen i midten af oktober 2014, da han meldte ud, at han fremsatte et lovforslag om at kriminalisere dyresex. Det forslag er nu blevet til virkelighed - og siden 1. maj 2015 har det været forbudt at dyrke sex med dyr.

I forlængelse af det, ville vi på Ekstra Bladet gerne helt tæt på et af de mennesker, som lovændringen er rettet mod og får konsekvenser for.

Samtidig ville vi prøve at forstå, hvorfor nogle mennesker har - eller har ønske om at have - sex med dyr. Derudover ønskede vi at søge svar på, om begrundelsen for lovforslaget med, at 'dyrene forvoldes skade', holder - ifølge de zoofile selv.

Flere undersøgelser peger på, at mellem et og tre procent af befolkningen er zoofilister (mennesker der tænder på og/eller dyrker sex med dyr). Henrik er altså ikke alene.

Derfor er historien relevant, og derfor mener vi på Ekstra Bladet, at vi er nødt til at forholde os til det og give et indblik i denne ellers ret skjulte verden.

Vi har fået Henriks historie bekræftet ved gennemsyn af beskeder fra Henrik på sociale medier, vi har set pornografiske videoer med dyresex på hans computer, og vi har set hans profil på et dyresex-chatforum på internettet.

Henrik er et opdigtet navn. Hans sande identitet er redaktionen bekendt.

Vi skriver, at Henrik er cirka 20 år gammel. Hans sande alder er redaktionen bekendt.

Henrik kontaktede selv Ekstra Bladet, da Ekstra Bladets journalist søgte kilder til historien i et opslag på et dyresexforum.

- Det er beskrevet i forskningen, at zoofile føler kærlighed på en måde, som de opfatter som ligeværdig. Men det er den jo ikke, siger hun, og uddyber:

- Det vil blive kompensation for noget andet. Noget der mangler - såsom et voksent menneskeligt forhold. Det kan selvfølgelig være meget rart ikke at skulle føre en samtale med sin partner, hvis man ikke evner at kommunikere og agere ordentligt med sine medmennesker.

I indslaget nedenfor kan du se Henrik fortælle om sin seksualitet


Dansk mand: Derfor har jeg dyresex

Derfor står Henrik frem:

Det er ikke første gang, Ekstra Bladet fortæller om Henriks hang til dyresex. Grunden til, at han stiller op og forklarer om sin seksuelle afvigelse, er:

- Dyresex-historier har været meget fremme i medierne, særligt i forbindelse med og efter lovændringen, der gjorde det ulovligt at have sex med dyr.

- Ofte bliver zoofilister - mennesker, der tænder på og dyrker sex med dyr - fremstillet som forfærdelige, onde mennesker, der mishandler dyr. Det er vi ikke. Derfor skal min version fortælles.

- Er Henrik syg og skal have behandling?

- Hvis zoofile føler, det er en plage for dem, skal de i behandling. Eller hvis de gøre noget ved et dyr, så dyret lider overlast, vil jeg også foreslå, at de kommer i behandling.

- Men hvis de bare går og hygger sig hjemme med dyret, og hvis dyret ikke lider overlast - og de iøvrigt selv har det godt med deres seksualitet og ikke har behov for at komme af med adfærden, så må folk jo leve som de vil.

- Det må de jo så ikke, hvis lovforslaget bliver vedtaget.

- Jeg ser ingen grund til at forbyde det. Vi har dyreværnsloven, der skal sikre, at dyr ikke bliver mishandlet. Den er fint dækkende.

Klokken 20.00 i aften kan du chatte med Henrik om dyresex på ekstrabladet.dk.

Du kan allerede nu stille ham dit spørgsmål:

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+