Shell sælger raffinaderi i Fredericia i handel til 530 millioner

Raffinaderi, som Shell satte til salg i 2014, er købt af selskab med tidligere Shell-direktør i spidsen

Foto: Polfoto/Photo Kirkholt
Foto: Polfoto/Photo Kirkholt
Følg Samfund

Shell har solgt sit raffinaderi i Fredericia til Dansk Olieselskab ApS i en handel til 80 millioner dollar svarende til omkring 530 millioner kroner.

Det oplyser Shell og køberen, som er det nystiftede selskab Dansk Olieselskab ApS. I handlen indgår blandt andet en langsigtet forsyningsaftale, der omfatter levering af råolie fra Shell til raffinaderiet.

- Vi har netop fejret raffinaderiets 50 års jubilæum med vores naboer i Fredericia og er glade for med denne aftale at have sikret et stærkt fundament for raffinaderiets fortsatte drift, siger kommunikationsdirektør Jesper Brieghel fra Shell i en pressemeddelelse.

Raffinaderiets omkring 240 medarbejdere beholder deres job ved ejerskiftet, oplyser Shell.

Det er ikke en helt udenforstående, der bliver den nye førstemand i Fredericia. I spidsen for Dansk Olieselskab står administrerende direktør Lars Clausen, som har arbejdet 20 år i Shell og har været administrerende direktør for Shell i Danmark. Selskabet har en række investorer i ryggen.

Den endelige overdragelse af raffinaderiet og de tilhørende aktiviteter forventes at ske i 2017, hvis myndighederne siger ja.

Med salget af raffinaderiet er Shells udsalg af den danske forretning overstået. En proces, der blev sat i gang i 2014.

I marts 2015 offentliggjorte oliegiganten, at de danske tankstationer var solgt til canadiske Alimentation Couche-Tard, der i forvejen havde erhvervet sig de danske Statoil-stationer. Det gule Shell-brand lever dog videre.

- Shells globale strategi er at koncentrere disse typer af virksomhed på de større vækstmarkeder, hvor vores forretningsmodel er mest konkurrencedygtig.

- Ikke desto mindre forbliver Shells muslingskal og brændstofprodukter på de danske veje. Mere end 200 tankstationer over hele Danmark drives fortsat som Shell-stationer, blot under nyt ejerskab, siger Jesper Brieghel.

Shells ejer 36,8 procent af Dansk Undergrunds Consortium, der er den største producent af olie og gas i den danske del af Nordsøen. Den del af forretningen bliver ikke berørt af salget.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.