Shitstorm mod dansk folkeskole: Børn lærer at bede til Allah

En video fra Thyregod Skole er skyld i hadebeskeder og trusler mod både skoleleder og bestyrelsen på skolen

Som en del af temaugen 'Kend din klassekammerat' lærte danske folkeskolebørn en islamisk bøn. Video: Privat

Det har ikke været sjovt at gå på arbejde for skoleleder Gert Hougaard de sidste par dage.

Skolelederen på Thyregod Skole i Vejle har været fanget i  en shitstorm af hadefulde og truende beskeder.

Det sker efter en video af flere børn i skolens tredjeklasse har floreret på den stærkt invandrerkritiske hjemmeside document.dk.

I videoen ses børnene i gang med en bøn, ledet af deres muslimske klassekammerat. Drengen går i videoen rundt i en hvid dragt, mens han instruerer sine medstuderende.

Og det er ikke faldet i god jord på hjemmesiden, hvor flere kommenterer, at det slet ikke er i orden, hvad der sker på den jyske folkeskole.

'Hvad F sker der for den Danske lære, hvis det passer skal læren fyres med det samme', skriver en i kommentarsporet, der fortsætter med mange flere beskeder.

Startede ved temauge
Men det er ikke kun på internettet, at der kommer vrede beskeder. Skoleleder Gert Hougaard fortæller til Ekstra Bladet, at man på skolen har fået mange henvendelser om videoen.

- Ja, mange af dem er hadske. Nogle går efter mig personligt, og nogle af dem er om mine evner som skoleleder, fortæller han.

Han forklarer, at hele videoen udspringer af noget så uskyldigt som en temauge på folkeskolen.

- Vi havde en 'kend din klassekammerat' uge, hvor børnene skulle vise noget fra deres liv. Vi havde en dreng med polske rødder, der lavede frokost, og videoen her viser en dreng, der viser, hvordan han beder derhjemme, lyder det fra skolelederen.

Man havde fra skolens side bedt om, at der ikke blev taget billeder eller optaget video, men det gjorde moderen til drengen alligevel, og det er den video, der er kommet i cirkulation på nettet.

Skolen har sidenhen forsøgt at komme i kontakt med moderen, men uden held.

Skolen er under angreb
Blandt de mange beskeder har også været decideret trusler mod både skolen og skolelederen, men følge Gert Hougaard har de ikke valgt at anmelde truslerne til politiet.

De mange reaktioner får da heller ikke skolen til at overveje at ændre på pensum.

- Vi overholder den danske lovgivning omkring religionslære, og det betyder, at vi også underviser i Islam. Skolen er lige nu under angreb, men vi gør alt, hvad vi kan, siger Gert Hougaard.

Skolen taler derfor også med børnene på alle klassetrin for at fortælle, hvad det er, der foregår på skolen og rundt om sagen. 

Flere har bedt skolelederen om at gå af efter videoen, men det har Gert Hougaard ikke i sinde.

- Der er da flere, der har bedt om det, men det tager jeg ikke så tungt. Jeg har også fået flere støttende beskeder og hilsner, fortæller han.

Skolen fortsætter derfor som før videoen begyndte at florere på nettet.