Shoppingcenter konkurs og madmarked i fiasko: Nu vil de lave det om til hotel

Først gik shoppingcenteret Toves Galleri konkurs, og senere gik det helt galt for WestMarket. Nu vil nye investorer lave det om til et innovativt hotel

Foto: Olivia Loftlund
Foto: Olivia Loftlund
Følg Samfund

Først prøvede de med et shoppingcenter, og så gav de et moderne madmarked chancen, men alt sammen uden held. Toves Galleri gik konkurs, mens WestMarket endte med at blive omdannet til en spøgelsesby midt i byen.

Men investorerne giver ikke op.

Lokalerne på Vesterbrogade, der også huser en Netto, en Fitness World og en Føtex Food, skal nu laves om til et hotel.

Det oplyser NREP i en pressemeddelse.

'Ejendommen har gennem en årrække haft udfordringer. Først med Toves Galleris konkurs og senere med Westmarkets madmarked. Bygningens dybde har gjort det svært at drive detailhandel i ejendommens inderste del, og vi ønsker derfor at ændre anvendelsen af ejendommens stueetage.'

'Vi er overbeviste om, at de nye planer vil danne grundlag for en varig og bedre løsning for ejendommen til glæde for dens brugere, beboere og naboerne på Vesterbro', fortæller investment director i NREP, Toke Clausen, i meddelelsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sådan så det ud i sommer, hvor WestMarket var mindre populært end et badeland i vintertid. Foto: Olivia Loftlund
Sådan så det ud i sommer, hvor WestMarket var mindre populært end et badeland i vintertid. Foto: Olivia Loftlund

En forbandelse
Lokalerne midt på Vesterbro har haft et hårdt liv siden sommeren 2009, hvor Toves Galleri gik konkurs. I 2016 åbnede WestMarket, men bare to år senere måtte det også lukke.

1. september var der kun én ud af 60 stader tilbage i madmarkedet WestMarket.

Dengang talte Ekstra Bladet med sidste mand tilbage på det synkende skib på Vesterbro i København, 37-årige Nordin Gassa, der ejer Marrakech Street Food. Han åbnede sin stadebod for et halvt år siden og er ikke i tvivl om, hvorfor det er gået så skidt.

- Der er rigtig dårlig ledelse. Og så er det bare et lortested. Selv hvis der var en Michelin-restaurant, ville den ikke klare sig godt.

Lokationen kan derfor ifølge Nordin Gassa også have spillet en rolle for markedets fiasko. Han mener, at det bare er et dårligt sted at åbne butikker.

- Der ligger en forbandelse over det sted. Det er ligegyldigt, hvad der åbner inde i den bygning. Det kan ikke lykkes for dem, sagde han dengang.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind