Siemens lukker fabrik i Danmark: 430 mister jobbet

Vindmøllefabrikanten Siemens lukker vingefabrik i Engesvang ved Silkeborg. 430 ansatte mister jobbet

430 mister jobbet. Siemens har besluttet at lukke sin vingefabrik i Engesvang ved Silkeborg. Fortsætter i Aalborg og Brande.

Siemens Wind Power har afleveret en tung besked til de 430 ansatte på vindmølleproducentens fabrik i Engesvang ved Silkeborg.
Den tyske koncern har besluttet sig for at lukke fabrikken, og derfor er alle ansatte blevet afskediget.

- Der er sket det, at vingerne på markedet er vokset hurtigere, end vi forudså, så der er ikke nok efterspørgsel på de vinger, som vi laver i Engesvang.
- Og vi kan ikke lave større vinger der, fordi fabrikken er presset inde og ikke kan udvides, siger Michael Hannibal til Ritzau Finans.

Dermed stopper mere end ti års produktionen af vinger i Engesvang, og i stedet satser Siemens på sine andre produktionsfaciliteter i Brande og Aalborg. Og selv om man for nylig også har været igennem en fyringsrunde i Aalborg, så er vindmøllevirksomheden fortsat arbejdsgiver for tusinder af danskere.

Selv efter lukningen af fabrikken i Engesvang vil Siemens beskæftige 8000 mennesker i Danmark, herunder 6500 i vindmølleforretningen.

- Vi forventer at kunne fastholde vores medarbejdere i Danmark, selv om væksten sker ude i verden.

- Selv når vi åbner en vingefabrik i Egypten eller Marokko, så giver det eksempelvis arbejde til vores danske fabrik, hvor vi laver møllehuse, siger Michael Hannibal til Ritzau Finans.

Siemens indtog Danmark, da man i 2004 købte det daværende Bonus Energy. Dengang havde man 650 ansatte.

146 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere