Siemens Wind Power kan miste smiley for godt arbejdsmiljø

Det skal undersøges, om vindmøllegiganten lever op til sin kronesmiley, efter ansatte er blevet kronisk syge

Astma, bylder, eksem og andre alvorlige kroniske sygdomme.

Mindst 64 ansatte hos Siemens Wind Power i Brande er blevet syge af deres arbejde med de kemiske stoffer epoxy og isocyanater, har DR Nyheder afsløret.

Derfor vil det uafhængige certificeringsorgan Det Norske Veritas, DNV GL, nu iværksætte en undersøgelse, der skal klarlægge, om Siemens Wind Power lever op til den fornemste smiley for sit arbejdsmiljø, en kronesmiley.

Smileyen bliver givet til en virksomhed, som har gjort en ekstraordinær indsats for at sikre en høj arbejdsmiljøstandard.

- Vi tager sagen meget alvorligt, og vi har på baggrund af medieomtalen iværksat en undersøgelse, skriver kommunikationsdirektør Per Wiggo Richardson i en mail til Ritzau.

Det er DNV GL, der har udstyret vindmøllegiganten Siemens Wind Power med en kronesmiley, og det er samtidig certificeringsorganet, der har ansvaret for at tilse, om Siemens Wind Power lever op til elitesmileyen.

- Certificeringsreglerne giver mulighed for midlertidig suspendering af et certifikat under ekstraordinære omstændigheder. Denne mulighed evalueres afhængigt af resultaterne af undersøgelsen, skriver Per Wiggo Richardson.

Det betyder, at Siemens Wind Power kan miste sin kronesmiley, hvis ikke virksomhedens ledelse har levet op til kravene.

- En gennemgang af auditrapporterne (tilsynsrapporterne, red.) dokumenterer, at Siemens Wind Power har vedligeholdt deres ledelsessystem siden 2011.

- Vi har ikke haft viden om tilfælde af kroniske arbejdsskader på arbejdspladsen, inden det blev rapporteret i medierne, skriver Per Wiggo Richardson.

Det er Arbejdsskadestyrelsen, som de seneste ti år har anerkendt, at mindst 64 medarbejdere hos vindmølleproducenten er blevet kronisk syge af at arbejde.

I 11 af sagerne er der faldet afgørelser, efter at Siemens Wind Power blev udstyret med en kronesmiley.

1 kommentar
Vis kommentarer