Annonce:
Annonce:

Sigtet for millionsvindel er tidligere ansat i Skat

En af to personer, der er varetægtsfængslet og sigtet for at have svindlet Skat for 37,4 millioner kroner, er tidligere ansat i Skat

En af de sigtede er tidligere ansat i Skat, skriver TV2. Foto: Polfoto / Philip Davali
En af de sigtede er tidligere ansat i Skat, skriver TV2. Foto: Polfoto / Philip Davali
Annonce:
Følg Samfund

To mænd har ifølge anklagemyndigheden i 2007 uberettiget fået udbetalt i alt 37,4 millioner kroner til et selskab i skattelyet Dominica i Caribien.

Nu viser det sig, at den ene af de sigtede er tidligere ansat i Skat, skriver TV2. Ekstra Bladet har fået oplysningen bekræftet.

De to personer blev anholdt og varetægtsfængslet efter grundlosvforhør 24. og 27. maj i Retten i Lyngby. Det fremgår af retsbøger, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Det sejler i Skat: Ny it-fiasko koster 70 mio. kroner

Fik 1,7 million i løn
Udover at svindle statskassen for udbytteskat er begge mænd også sigtet for at have unddraget sig skat ved at holde hhv. lønindkomst og udbytte fra aktier skjult for Skat.

Annonce:

Den tidligere ansatte i Skat er udover at være sigtet for bedrageri af særlig grov karakter, også sigtet for at have modtaget i alt 1,7 millioner kroner i løn indsat på en konto i Nordea uden at oplyse dette til Skat.

Flertal vil undersøge skandalerne i Skat

Dermed har han snydt statskassen for knap 870.000 kroner. Sidst er han sigtet for, ved ikke at oplyse om de 1,7 millioner indsat på sin Nordea-konto, at have undladt at betale 138.240 kroner i arbejdsmarkedsbidrag.

Tre millioner på aktier
Sigtede B i sagen er udover at være sigtet for bedrageri af særlig grov karakter, som sigtede A, også sigtet for at have unddraget sig skat, ved i årene 2006-2009 at indberette et for lille udbytte fra udenlandske aktier.

Ifølge sigtelsen har B snydt statskassen for knap 3,4 millioner udover de 37,4 millioner kroner opnået ved svindlen med udbytteskat.

Begge de sigtede nægter sig skyldige, men dommeren valgte alligevel at følge anklagerens anbefaling om varetægtsfængsling på grund af begge sigtedes 'løse tilknytning til landet,' ligesom sigtede B flyttede fra Danmark i forbindelse med kriminaliteten.

Annonce:

Begge de sigtede er varetægtsfængslet indtil 19 juni.

Fakta om udbytte-skattesagen

  • SØIK, også kaldet Bagmandspolitiet, modtog i august 2015 en anmeldelse fra SKAT om formodet økonomisk kriminalitet i forbindelse med refusion af udbytteskat. SKAT vurderede ved anmeldelsen, at der var tale om et beløb på omkring 6,2 milliarder kr., men at beløbet kunne være endnu større. I efteråret 2015 afdækkede SKAT, at der formentlig var tale om svindel for over 9 mia. kr. og ved en efterfølgende tillægsanmeldelse i august 2016 er det samlede anmeldte beløb steget til mindst 12,3 mia. kr.
  • Det er foreløbigt lykkedes den såkaldte Sporingsgruppe i SØIK at få beslaglagt i alt ca. 2,5 mia. kr. på udenlandske bankkonti mv. i sagen.
  • Efterforskningen pågår fortsat og er inde i en særdeles kompliceret fase, hvor en række efterforskningsspor fortsat er åbne i både Danmark og udlandet og bl.a. omfatter komplicerede selskabskonstruktioner. SØIK samarbejder i den forbindelse tæt med myndigheder i en række andre lande.

Hvad er udbytteskat
Når danske aktieselskaber udbetaler udbytte, indeholdes der dansk udbytteskat på 27 procent. Udenlandske aktionærer fra EU eller aktionærer, der er omfattet af visse dobbeltbeskatningsaftaler, kan søge SKAT om at få hele eller dele af udbytteskatten refunderet.

Et netværk af selskaber i udlandet har tilsyneladende søgt om at få udbytteskat udbetalt på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation. Svindelen er opgjort til at have kostet SKAT 12,7 milliarder kroner. Den hovedmistænkte i sagen Sanjay Shah befinder sig lige nu i Dubai.

Kilde: Anklagemyndigheden og Skat

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: