Annonce:
Annonce:

Sikkerhedsbrist: Journalist sendte mail som minister

It-sikkerheden i Uddannelses- og Forskningsministeriet er så hullet, at det lykkedes en journalist at sende fupmails, der lod til at komme fra ministeren, Jesper Petersen (S)

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen har ikke haft styr på it-sikkerheden i ministeriet. Foto: Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard
Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen har ikke haft styr på it-sikkerheden i ministeriet. Foto: Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard
Annonce:
Følg Samfund

Uddannelses- og Forskningsministeriet har rod i It-sikkerheden.

Det har det danske techmedie Radar Media demonstreret ved at sende flere mails, der ser ud, som om de kommer fra uddannelses- og forskningsminister Jesper Pedersen (S).

Det var muligt, fordi ministeriet ikke lever op til de 20 tekniske minimumskrav, som alle statslige myndigheder ellers skulle opfylde i 2020.

Og sikkerhedshullet betyder, at der har været frit slag for hackere, der ville benytte muligheden til at skaffe oplysninger eller misinformere, fordi ministeriet ikke har implementeret et tiltag mod phishingmails kaldet DMARC, skriver mediet.

It-ordfører: 'Det er en katastrofe'
Blandt modtagerne var Venstres it-ordfører, Christoffer Aagaard Melson, der over for Radar Media kalder sikkerhedsbristen for 'en katastrofe'.

Også it-sikkerhedsrådgiver Henrik Kramselund fra Zencurity finder det kritisabelt.

Annonce:

– Det gør mig bekymret på deres sikkerheds vegne, at de ikke har fikset en simpel revne. Det er noget, man har kendt til i mange år, så det er virkelig sløvt, siger han til Radar Media,

Allerstørste alvor
Alle modtagere af de falske mails, som mediet har afsendt, har været klar over baggrunden, og ministeriet er blevet gjort opmærksom på problemet.

Fra ministeriets presseafdeling lyder det, at man ser på sagen 'med den allerstørste alvor', og at en undersøgelse er blevet sat i gang for at løse problemerne, skriver mediet.

Samtidig er der også it-problemer i både Social- og Ældreministeriet og Transport- og Boligministeriet.

Læs også: Svindlernes nye trick: Sådan sikrer du dig

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: