Annonce:
Annonce:

Sikkerhedslåger åbnede i 38 meters højde: Et barn kunne falde ud

I hjertet af København er et 38 meter højt Pariser-hjul sat op, men da Tonny Hansen tog en tur sammen med sin hustru og venner, gik lågerne pludselig op

Pariserhjulet står på Nytorv i København, men bliver efter planen fjernet igen inden nytår (Video: Martin Ekelund) (Video: Martin Ekelund)
Annonce:
Følg Samfund

- Det er kun et spørgsmål om tid, før der er et barn eller en beruset voksen, der falder ud.

Sådan lyder det fra Tonny Hansen, der lørdag aften tog en tur i det 38 meter høje Pariserhjul på Nytorv i hjertet af København, der i forbindelse med årets julemarked er opstillet på pladsen ved Strøget.

Sammen med sin kone og et vennepar befandt Tonny Hansen sig i forlystelsen nær turens højdepunkt 38 meter over jorden, da sikkerhedsgitteret i båsen åbnede sig.

- Jeg skulle lige flytte mig lidt, da jeg tog fat i midterstolperne, der burde være låste. Det var de ikke. Det var ligesom at stå i tovtrækning, hvor man tror, at modstanderen hiver. Pludseligt slipper han, og så falder man på halen. Det var sådan jeg havde med gitteret, da det åbnede sig, da jeg tog fat i det, fortæller Tonny Hansen om oplevelsen.

Annonce:

Efterfølgende har han forsøgt at spørge både Københavns Politi og firmaet Force Technology, der står for at godkende forlystelser i Danmark, for at få en forklaring på, hvordan gitteret, der burde være låst, kunne åbne sig i knap 38 meters højde.

- Politiet kunne ikke hjælpe mig, men sendte mig videre til Force Technology. Dem kontaktede jeg så mandag, og de lovede at vende tilbage, men det skete aldrig, siger han.

Han har derfor henvendt sig til Ekstra Bladet i et forsøg på at gøre opmærksom på problemet, inden nogen kommer til skade

Udtaler sig ikke om hjulet, men gerne om Piraten
Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Force Technology, men det skulle vise sig at være ret svært at tage en snak om pariserhjulet på Nytorv i København.

Idet Ekstra Bladet præsenterer sig over for driftsleder Jens Dahlslund hos firmaet, lyder det:

- Jeg må ikke udtale mig om konkrete sager. Så det kommer vi ikke så langt med.

- Men ved du, hvad jeg ville spørge til?

- Ja, det kan jeg forestille mig, for der har været lidt telefonringeri her på det sidste, men alle har fået det samme svar.

Annonce:

- Altså det handler jo om, at man kan åbne låger i 38 meters højde.

- Ja.

- Er det ikke noget, der burde være bedre?

- Som sagt må jeg ikke udtale mig om konkrete sager, så desværre, Nanna.

- Kan du i det mindste fortælle, om der skal ske noget i sagen?

- Nej, som sagt kan jeg ikke udtale mig om noget konkret. Sådan er det. Jeg kan udtale mig om, hvad vi laver i almenhed, men ikke om konkrete sager. Det er en mundkurv, vi har fået på at myndighederne de sidste to år. Det er en betingelse for vores arbejde, at vi kun må udtale os til vores rekvirent og politiet.

- Men jeg kan se, at du er citeret for at snakke konkret om en forlystelse, der hedder Piraten, i Djurs Sommerland. Den må du altså gerne snakke om?

Annonce:

- Der var det rent faktisk sådan, at jeg blev bedt om det af politiet... altså de bad mig om at udtale mig om det. Det er klart, at hvis dem, som vi må udtale os til ifølge lovgivningen, siger, at vi gerne må udtale os, så gør vi det, siger driftslederen i Force Technology, Jens Dahlslund.

Uenighed om ansvaret
Ekstra Bladet har været i kontakt med Københavns Politi, som fortæller, at de har været inde over terrorsikkerheden omkring hele julemarkedet, men at det ikke har noget med dem at gøre, så snart man taler sikkerhed i selve pariserhjulets vogne.

Efterfølgende kontaktede Ekstra Bladet Københavns Kommune, der mener, at ansvaret ligger hos politiet.

- Teknik- og Miljøforvaltningen har givet byggetilladelse og konstruktionstilladelse til pariserhjulet, mens det er politiet, som står for sikkerhedsgodkendelse af forlystelsen, skriver serviceområdechef Anne-Sofie Degn fra Teknik- og Miljøforvaltningen i København i en mail til Ekstra Bladet.

Vi har spurgt samtlige instanser, hvem der ejer forlystelsen. Det har ingen ville svare på det, og det er ikke lykkedes at finde frem til ejeren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: