Silvan i kæmpe brøler: - Det er dybt beklageligt

I en nyhedsmail får Silvans kunder gode tilbud på bålfade. Det sker på trods af afbrændingsforbuddet

Her ses mailen. Foto: Screendump
Her ses mailen. Foto: Screendump
Følg Samfund

'At lave mad og spise sammen er noget, vi (heldigvis) gør ret ofte. Men at lave mad over ild hører vist mest fortiden til - indtil nu!'.

Sådan lyder det fra Silvan i en nyhedsmail, som i løbet af mandagen er blevet sendt ud til over 50.000 danskere, der abonnerer på Silvans nyhedsbrev.

'Bålmad er nemlig blevet populært igen. Ikke kun fordi, det er nemt og smager fantastisk, men også fordi det er en aktivitet, der skaber god stemning omkring måltidet. Store som små er vi samlet foran bålet og må arbejde sammen om at få maden klar', lyder det videre i mailen, der også giver gode tilbud på bålfade.

Formuleringen af den mail har fået flere kunder til at undre sig.

Ulrik raser over Wupti: Varer for 12.000 kroner kom aldrig

Lige nu er der nemlig på grund af det meget tørre vejr afbrændingsforbud i hele af landet, og det betyder blandt andet, at man ikke må grille i det fri eller tænde bål. Gør man det alligevel, kan det udløse bøder på flere tusinde kroner.

- Man må sige, at det godt nok ikke er den bedste timing nogensinde, at vi lige nu opfordrer til, at man laver mad på bål, siger Morten Elvar Juel, der er indkøbs- og marketingsdirektør for Silvan med et grin, da Ekstra Bladet fanger ham over telefonen.

Ifølge ham er nyhedsmailen blevet planlagt for flere uger siden.

- Det er en mail, som vi har planlagt for over seks uger siden. Men det er pisseirriterende, at den er blevet sendt ud alligevel. Vi lægger os fladt ned, for det er simpelthen for dumt og dybt beklageligt, lyder det fra Morten Elvar Juel.

Artiklen fortsætter under billedet...

Her ses et udklip af mailen. Foto: Screendump
Her ses et udklip af mailen. Foto: Screendump
 

Vil gøre det godt
Derfor vil Silvan også sende en ny mail ud til deres kunder, hvor de gør opmærksom på reglerne i forhold til afbrændingsforbuddet.

- Vi sender en mail ud til de mange kunder, der modtager vores nyhedsbrev, hvor vi forklarer, at man altså ikke må tænde åben ild i det fri, og vi vil gøre reglerne omkring forbuddet tydelige.

Morten Elvar Juel fortæller, at de ellers har taget deres forholdsregler for at sikre, at de ikke bidrager til, at folk trodser afbrændingsforbuddet.

Anmelder slagter populær familierestaurant: - Elendigt og uappetitligt

- Det er for dumt. For lige nu sælger vi af helt samme grund ikke udstyr til bål og sådan nogle ting.

I en pressemeddelelse oplyser Danske Beredskaber tirsdag, at den smule regn, der vil komme tirsdag, ikke ændrer på afbrændingsforbuddet.

Derfor må man stadig vente lidt endnu med at nyde sin mad over bål.

'Helt generelt må vi sige, at den nuværende mængde af regn ikke er nok til, at der vil ske ændringer. Og vi kan heller ikke svare på hvor mange millimeter regn der skal til, for det kommer helt an på de lokale forhold', fortæller sekretariatschef Bjarne Nigaard, Danske Beredskaber.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT