Silvan og Føtex i værktøjskrig

Dansk Supermarked påstår at sælge Bosch-værktøj til halv pris, men værktøjet kan findes til samme priser i byggemarkedet, hvor det ikke er på tilbud

I Silvans seneste tilbudsavis går de til angreb på Føtex' guldmærker. Foto: Silvan.dk
I Silvans seneste tilbudsavis går de til angreb på Føtex' guldmærker. Foto: Silvan.dk
Følg Samfund

Byggemarkedet Silvan går nu i kødet på Føtex' stærkt omdiskuterede loyalitets-program, hvor folk får guldmærker, hver gang de har handlet for mere end 50 kroner i en af deres butikker.

Med guldmærkerne kan kunderne vende tilbage til supermarkederne og købe værktøj af mærket Bosch. Men Silvan mener tilsyneladende, at førpriserne er for høje.

I hvert fald reklamerer Silvan i seneste tilbudsavis med, at kunderne kan få værktøjet billigt uden guldmærker. Dansk Supermarked, der står bag Føtex og Bilka, mener, at Silvan udnytter Føtex' kampagne.

- Det er snedigt lavet, at man laver en kampagne, der ligner vores, siger Dansk Supermarkeds pressechef, Mads Hvitved Grand

Desuden mener han, at Silvans priser er tilbudspriser, men de bare ikke vil skilte med det.

Dette bore- og skruebitsæt er et af de produkter, der forhandles både i Silvan og Dansk Supermarked.

  

I Silvan koster sættet 99,95,-, hvor det hævdes ikke at være på tilbud. Samme sæt sælges i Føtex til en normalpris på 199,95,- til de kunder, der ikke har samlet nok guldmærker.

- Er det ikke fup, når I påstår, at produktet har været dyrt for dermed at få det til at se billigt ud?

- Vi har kunder, der vælger at købe varerne uden guldmærkerne, og så har vi kunder, der køber med guldmærker, siger Mads Hvitved Grand.

Han afviser, at Føtex og Bilka normalt sælger varer, der er 50 procent dyrere end markedsprisen.

- Jeg mener, at vi holder os inde for det løfte, vi giver kunderne. Vi beskriver klart og tydeligt produkterne og vilkårene for rabatten, siger han.

Silvan matcher bare markedsprisen

Silvans indkøbschef, Casper Bundgaard-Laursen, mener ikke, at de laver et snedigt trick.

- Vi har vurderet, at dette er markedsprisen på disse produkter lige nu. Så det er det, vi sætter prisen efter, siger Casper Bundgaard-Laursen. Det er desuden derfor, at Silvan ikke har set en spar-pris på.

Silvan afviser, at de prøver at få deres kampagne til at ligne de præcis samme produkter, selvom der er forskel på nogle af dem.

- Det er ikke de helt samme produkter, og det er heller ikke meningen, at det skal ligne det, siger han. Han tilføjer, at hvis man har behov for en boremaskine, så kan Silvans være lige så god som den i Dansk Supermarked til samme pris.

Er Føtex-guldmærker fup og fidus?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+