Simon er født med deformt ansigt - hans datter fik samme lidelse

Et par valgte at beholde deres datter efter scanninger viste, at hun led af samme ansigtshandicap som sin far. Nu kritiserer naboerne parrets valg.

Simon Moore og hans datter Alice lider af Treachers Collins' syndrom. Alligevel valgte Simon og konen Vicky at beholde Alice. (Foto: SWNS)
Simon Moore og hans datter Alice lider af Treachers Collins' syndrom. Alligevel valgte Simon og konen Vicky at beholde Alice. (Foto: SWNS)

30-årige Simon Moore er født med den sjældne lidelse Treacher Collins' syndrom (også kendt som TCS), som bl.a. betyder, at visse strukturer i ansigtet er underudviklet - f.eks. har Simon Moore ingen kindben.

Derudover har han dårlig hørelse og har tilbragt det meste af sin barndom indendørs for at undgå de mobbere, som gjorde livet surt for ham. I dag oplever Simon Moore stadig, at folk stirrer og peger på ham, når han går på gaden. Det skriver Daily Mail.

Alligevel besluttede britiske Simon Moore og hans kone Vicky at beholde deres barn, selvom scanninger viste, at hun også havde TCS.

Se også: Handicappet dreng smidt ud af Fitness World

Pigen, som fik navnet Alice, blev født i februar 2014 som resultat af en længerevarende fertilitetsbehandling.

Hun har en mildere form for syndromet end hendes far, men alligevel har hun flere klassiske TCS-træk:. Selvom hun har kindben, gør et lille mellemrum under hendes øjne, at de hænger en smule. Derudover løber hendes næse ofte, hendes høje gane gør det svært for hende at spise, og hun har - ligesom sin far - dårlige hørelse.

Simon Moore og hans kone bliver af deres naboer kritiseret for at have fået Alice. Et barn har endda kaldt Alice for gargoyle. Men Simon Moore lader sig ikke slå ud af kritikken:

- Vi vidste alle sammen, at hvis hun havde det (TCS, red.), ville hun alligevel være omgivet af folk, som elskede hende lige gyldigt hvad. Hun er hendes fars lille pige, og hver dag fortæller jeg hende, hvor smuk hun er, siger han til Daily Mail.

Se også: 15-årige Joe fik kunstig robo-hånd for 300 kroner

Spørger man Thomas Hamann, der er formand for Landsforeningen Downs Syndrom, skal det aldrig blive en selvfølge, at man fravælger et barn med handicap:

- 99,9 procent fravælger et barn med Downs Syndrom, når de ser det ved nakkefoldsscanningen. Det er ikke noget problem, men det er et problem for os, hvis det bliver en selvfølge. For man SKAL ikke vælge fra, siger han til Ekstra Bladet og tilføjer, at en person med Downs Syndrom sagtens kan få et fantastisk liv.

Jamie Brewer ses her under et Hollywood-arrangement i marts 2014 i forbindelse med sin rolle i 'American Horror Story'. Hun kan lige nu opleves på catwalken under modeugen i New York. (Foto: AP) Intl. kendte - 12. feb. 2015 - kl. 20:55 Model med Downs syndrom indtager modeuge

Thomas Hamann vil ikke forholde sig til, hvorvidt Simon Moore og hans kones beslutning om at beholde Alice - selvom de vidste, hun havde TCS - var rigtig eller forkert:

- Man kan ikke vurdere, hvornår en anden får et godt liv eller ej. Vi kommer dog ud på et skråplan, hvis sundhedssystemet pludselig tilskynder, at man aborterer et handicappet barn.

95 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere