Simons besked på sociale medier: Jeg dør i morgen

I morgen dør 57-årige Simon Binner. Han får hjælp til assisteret selvmord på en klinik i Schweiz og har udmeldt sin dødsdato på det sociale netværkssite LinkedIn

Simon Binners profil på LinkedIn, hvor han har annonceret, at han dør i morgen 19. oktober. (Foto: LinkedIn)
Simon Binners profil på LinkedIn, hvor han har annonceret, at han dør i morgen 19. oktober. (Foto: LinkedIn)

En 57-årig virksomhedsleder Simon Binner opdatederede for nylig sin profil på det sociale medie LinkedIn, som man kan benytte til at netværke.

Men i stedet for en opdatering om sine kvalifikationer, et nyt job eller nye forbindelser, var Simon Binners opdatering af en noget mere dyster art. Han skrev nemlig, at han dør i morgen den 19. oktober og dermed stopper i jobbet som direktør for et hjemmeplejefirma i den britiske by Sutton.

Simon Binner, der er far til tre, annoncerede desuden sin begravelse, som skal finde sted 13. november.

Se også: Skal dø om tre dage: Brittany har fået sit sidste ønske opfyldt

I januar 2015 fik Simon Binner at vide, at han led af en motorisk neuronsygdom, som betyder, at bestemte celler i hjernen stopper med virke, hvilket resulterer i tab af muskelkontrol. Der er ingen kendt helbredelsesmetode, skriver The Independent.

Derfor har han bestilt tid på en klinik i byen Basel i Schweiz, hvor han vil få hjælp til assisteret selvmord, der er tilladt i landet - i modsætning til aktiv dødshjælp. Forskellen på de to handlinger er, at det er en læge, der udfører aktiv dødshjælp, mens det ved assisteret selvmord er patienten selv, der tager sit eget liv. Flere frivillige organisationer hjælper bl.a. med at skaffe den medicin, der skal bruges til assisteret selvmord.

Kan ikke anbefale sygdommen

Under afsnittet 'Patient', der på LinkedIn er oprettet som en ansættelse på linje med Simon Binners øvrige ansættelser, skriver han, at han fik stillet sin diagnose 7. januar 2015:

'Da jeg kørte hjem, havde jeg allerede besluttet mig for, hvad jeg med glæde ville gøre, når tiden var inde for mig,' skriver han efterfølgende.

Næste linje under afsnittet lyder:

'Jeg døde i Schweiz med en evig ånd mandag d. 19. oktober 2015, og min begravelse var fredag d. 13. november 2015.'

Se også: Etisk Råd: Dødshjælp må ikke lovliggøres

Til sidst skriver han:

'Min motoriske neuronsygdom accelererede meget hurtigt. Lægerne troede oprindeligt, at jeg ville kunne leve til 2017/2018, men de tog fejl - vær ikke bekymret, det er en upræcis videnskab! Jeg kan ikke anbefale motorisk neuronsygdomme! Det er bedre at få et massivt, fatalt slagtilfælde eller blive slået ihjel øjeblikkeligt af en spritbilist! Der er intet positivt, jeg kan sige om motorisk neuronsygdomme.'

Ønsker ændring i lov

På sin Facebook-profil har Simon Binner talt for en ændring i den britiske lov, så assisteret selvmord kunne blive lovligt. I en af videoerne siger han med utydelig tale:

'Jeg vil ikke til Schweiz for at dø der. Jeg vil være her til jul, men det kan jeg ikke.'

Simon Binners kone har også lagt videoer op, hvor hun beskriver hans sygdom og forfald som at 'vågne op til et mareridt hver morgen.' Parrets ene datter døde som blot 18-årig for to år siden, fordi hun havde en sjælden kræftsygdom i knoglerne.

Se også: Kvinde ramt af kræft: Nu har hun selv valgt sin dødsdag

54 kommentarer
Vis kommentarer