Single-mor: Nej, forældre fortjener ikke en fri-aften

30-årige Paula langer ud efter andre single-mødre, som går i byen, når deres børn ikke er hjemme. Har hun en pointe?

Paula Winchester langer ud efter forældre, der drikker alkohol, når børnene ikke er der. Foto: Caters
Paula Winchester langer ud efter forældre, der drikker alkohol, når børnene ikke er der. Foto: Caters

Paula Winchester fra Staffordshire i England, singlemor til fireårige Leah, har ikke haft en aften ude for sig selv I over to år. Og det mener hun heller ikke, at hverken hun eller andre singlemødre har ret til.

Den 30-årige kvinde langer nu via medierne ud efter ’skammelige, halvhjertet forældreskab’ i form af mødre, som kan finde på at tage i byen i weekenden for så tømmermændsramt og uoplagte at passe deres børn dagen efter. Det skriver blandt andre Daily Mail.

- Alle har forskellige syn på forældrerollen, men jeg synes virkelig ikke, single-forældre fortjener en fri-aften. Jeg har kun været ude fem gange de sidste fire år, men jeg har indset, at man er nødt til at være oplagt for at kunne se efter sit barn, lyder det fra den 30-årige singlemor.

- Når Leah er hos sin far, ser jeg det ikke som en mulighed for at drikke alkohol. Det er ikke ’min tid’ fordi jeg har brug for en pause, det er Leahs tid sammen med sin far.

Paula Winchester indrømmer, at hun sagtens kan nyde at have en aften for sig selv, men det indebærer for det meste, at hun går tidligt i seng, så hun kan være frisk til at tage sig af fireårige Leah, når hun kommer hjem fra sin far. Hun fortæller, at hun for omkring to et halvt år siden et par gange prøvede at gå i byen og drikke alkohol, mens Leah ikke var hjemme, men da kunne hun mærke, at hun slet ikke var frisk nok efterfølgende til at se efter datteren på en ansvarlig måde.

- Når forældre har tømmermænd, er det selvforskyldt, og de ligger på sofaen, sætter DVD efter DVD på, laver ikke ordentlig mad. Det er halvhjertet forældreskab, og jeg synes, det er skammeligt, siger Paula Winchester, som ikke har været sammen med Leahs far siden før datteren blev født.

Da Paula Winchester var ung, gik hun meget i byen og havde ofte tømmermænd. Men dengang tog hun p-piller, og siden hun er blevet mor, har hun drukket forsvindende lidt alkohol, fortæller hun.

- Jeg mener, at når forældre drikker meget, så har det en stor indvirkning på børnene. Det er ikke godt for deres adfærd, for de skal bruge en rutine, siger single-moren ifølge det britiske medie.

En dansk mor raser efter, at en blotter onanerede foran hendes lille datter på gaden i Slagelse.