Annonce:
Annonce:

Sjældent: Kæmpe asteroide flyver tæt på Jorden

Asteroiden er stor nok til at udslette en hel by

Annonce:
Følg Samfund

En asteroide, der bliver kaldt en 'bydræber', kommer i weekenden sjældent tæt på Jorden og Månen.

Men til menneskehedens held rammer den enorme asteroide ingen af delene, når den lørdag passerer imellem Jorden og Månens kredsløb.

Det skriver BBC.

Vigtig viden
Asteroiden måler mellem 40 og 90 meter i diameter, og den er derfor stor nok til at udslette en hel by. Den vil lørdag flyve inden for 515.000 kilometer fra Månen, og timer senere vil den passere Jorden.

Den amerikanske rumfartsorganisation NASA ser det som en mulighed for at få vigtig viden om asteroider. Det er nemlig sjældent, at en asteroide af den størrelse kommer så tæt på Jorden.

Derfor kan hændelsen give indblik, som kan bruges i tilfælde af, at man opdager en farlig asteroide med potentiale til at ramme Jorden. 

Rammer IKKE
Richard Moissl, der er planetarisk forsvarschef for den europæiske rumfartsorganisation, understreger, at der ikke er grund til bekymring.

- Der er ingen chance for, at denne 'bydræber' rammer Jorden, men fordi den passerer så tæt på, giver det en fantastisk mulighed for observationer, siger han.

Det vil være muligt at se asteroiden, som passerer 68.000 kilometer væk, igennem en kikkert. Ellers kan man følge asteroiden, når den nærmer sig Jorden, på denne livestream

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: