Sjældent syn: Legesyg delfin spottet i Øresund

Gennem 5 dage har en ung handelfin opholdt sig i Øresund lige ud for Hven, hvor den laver kunster for sit publikum. Se det sjældne syn i videoen nedenfor

Tidligt i morges, mens de fleste af os endnu lå og sov, begav en flok medarbejdere fra Øresundsakvariet sig ud på Øresund i håb om at få et glimt af den delfin, der de sidste 5 dage har svømmet rundt i nærheden af et stort fragtskib, som ligger til anker lige ud for Hven.

- Det er meget sjældent, at man kan støde på en delfin i de indre danske farvande, fortæller chefdyrepasser ved Øresundsakvariet, Kristian Vedel Christiansen, til Ekstra Bladet.

Nicolai fik et ret sjældent syn, da han sejlede ud for Fredericia Lystbådehavn. Foto: Privat Samfund - 27. jul. 2016 - kl. 21:19 Se videoen: Nicolai kom helt tæt på delfin i Lillebælt

Kristian og hans kollegaer besøgte allerede delfinen i går morges, efter at flere forskellige gæster i Øresundsakvariet havde fortalt om delfinen.

- I mandags fortalte to par, der besøgte akvariet, at de havde set en delfin derude. Om tirsdagen sagde et andet par det samme, og endnu et par tippede os om det i onsdags. Så måtte vi jo undersøge det torsdag morgen, fortæller Kristian Vedel Christiansen, som altså var heldig at spotte delfinen både i går og i dag.

Det er en legesyg han
Ifølge Kristian Vedel Christiansen er der tale om en meget livlig ung handelfin. Det kan man nemlig se på en helt speciel måde.

- Hvis der var tale om en hun, havde hun haft tre streger på bugen yderst ved halen. De to yderste streger på hundelfiners bug er digevorter, og ved den inderste føder hun sine unger.

- Handelfiner har kun en enkelt streg, hvori deres kønsorgan ligger. Den pågældende delfin har kun en enkelt streg, siger Kristian Vedel Christiansen.

Han kan desuden fortælle, at selvom delfiner i Øresund er et særsyn i sig selv, er det endnu mere imponerende, at delfinen er så legesyg.

Hvis man vil se den glade handelfin, skal man dog skynde sig. Det store fragtskib sejler nemlig snart videre, og Kristian Vedel Christiansen mener, at det vil få delfinen til også at bevæge sig væk fra området.

Øresundsakvariet planlægger dog at foretage en testtur på mandag, for at se, om den unge han endnu boltrer sig i farvandet ud for Hven til den tid.

Se det imponerende og sjældne syn i videoen over artiklen

I maj måned blev et andet sjældent vanddyr spottet i Øresund.

26 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere