Sjældent syn: Rovfisk æder hel haj

Hændelsen er kun blevet filmet ganske få gange. Se optagelsen herunder

Forskerne hos det amerikanske National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) fangede et sjældent syn på film, da de 28. juni udforskede dybhavet 130 kilometer ud for South Carolina på den amerikanske østkyst.

Mens de ledte efter et skibsvrag på omkring 450 meters dybde, observerede de nemlig resterne af en sværdfisk, der var ved at blive fortæret af en gruppe pighajer.

I sig selv et spektakulært syn, men hvad der fulgte derefter, fik forskerne til at tabe både næse og mund.

En stor havaborre havde nemlig held med at snige sig ind på en af hajerne og sluge den i en mundfuld, oven i købet ved at gemme sig bag forskernes ekspeditionsfartøj, hvis man skal tro deres udlægning af hændelsen.

Havaborrer spiser blandt andet skaldyr, andre fisk og i sjældne tilfælde også mindre hajer. Det findes der dog kun få optagelser af, hvilket forklarer forskernes store begejstring.

'Den viste store rovfisks evne til at æde mindre hajer', beskrives det i en rapport fra ekspeditionen på NOAAs hjemmeside.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Havaborrer kan blive enorme og veje helt op til 350 kilo. Her har danske Mads Hussing fanget en gigantisk havaborre af arten jødefisk. Privatoptagelser.

Samfund - 1. sep. 2014 - kl. 18:55 TV: Dansker fanger mega fisk

Her får en dykker frataget sin fangst og harpun af en stor havaborre.

Ferie - 27. jul. 2014 - kl. 11:16 TV: Kæmpefisk stjæler dykkers fangst

31 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere