Sjældne dyreunger født i jysk zoo

Givskud Zoo har fået nye beboere, som oven i købet tilhører en meget sjælden art. Se de søde billeder her

Sådan ser de to nye baby kæmpeoddere i Givskud Zoo ud. (Foto: Givskud Zoo)
Sådan ser de to nye baby kæmpeoddere i Givskud Zoo ud. (Foto: Givskud Zoo)

Som voksen kan kæmpeodderen blive op til to meter lang og veje 40 kilo. Men de to baby-oddere der for knap tre uger siden blev født i Givskud Zoo, er lige nu ikke særlig kæmpe.

Til gengæld er de en sjældenhed - kæmpeodderen er nemlig klassificeret som truet, og bestanden er faldende. Derfor er Givskud Zoo også den eneste danske zoologiske have, hvor kæmpeodderen kan opleves. Og faktisk er det kun anden gang nogensinde, at kæmpeoddere fødes i Danmark.

 

De stolte forældre til de to nye baby-kæmpeoddere er Frieda og Saro, der begge kom til Givskud Zoo i april 2012 fra tyske zoologiske haver. Det er anden gang, at odderparret bliver forældre, og dyrepasser François Lemonnier er imponeret over deres evner som forældre:

- Det ser ud som om, ungerne trives, og de vokser dag for dag. Sidste gang de fik unger, var de klart uerfarne, og de prøvede sig frem på mange områder. Men jeg synes, det ser ud til, at de voksne oddere har fået mere erfaring i omgangen med ungerne denne gang, siger François Lemonnier i en pressemeddelelse.

Se også: TV: Klaverspillende oddere går verden rundt

Han forklarer desuden, at dødeligheden er meget høj blandt kæmpeodderens unge, og derfor er det nødvendigt at skabe maksimal ro omkring dyrene gennem de første måneder af ungernes liv.

Derfor har Givskud Zoo valgt at lukke odderanlægget helt for gæster fra åbningsdagen, i morgen 28. marts, og et stykke tid frem. Gæsterne må derfor være tålmodige og vente med at se odderungerne, til de er klar til at møde verden. Til gengæld kan man på overvågningskameraer følge med i oddernes liv.

En kæmpeodder er normalt drægtig i 65-70 dage og får i gennemsnit to unger per kuld.

13 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere