Sjældne hvalpe til salg for 100.000 kroner

Et kuld yderst sjældne hvalpe er kommet til verden for første gang i Europa. Et dansk par har skrevet sig op til den ene

Et sjældent kuld hvalpe er kommet til verden i England. (Foto: SWNS)
Et sjældent kuld hvalpe er kommet til verden i England. (Foto: SWNS)
Følg Samfund

Der findes kun 800 registrerede hunde af den sjældne vietnamesiske race Phu Quoc Ridgeback.

Men nu er det lykkedes en britisk kvinde at fremavle et helt kuld af de smukke, sorte hunde, som for nylig er kommet til verden.

Kvinden, 42-årige Catherine Lane, er dermed den første i Europa, som har haft succes med at få to af de sjældne hunde til at formere sig.

Måtte aflive hvalpen Brutus: Åd giftig svamp

Hun fortæller ifølge itv.com, at hun, efter nyheden om Phu Quoc Ridgeback-kuldet kom ud, har modtaget bud på helt op til 100.000 kroner per hvalp.

Catherine Lane er da heller ikke kommet let til sine egne voksne pragteksemplarer. Avlsparret, Mood og Sirius, måtte hun hele vejen til Vietnam for at hente.

Hjemløs hund reddede hende: Nu har hun adopteret den

En af hvalpene er allerede blevet afsat til et dansk par bosat i Dallas. To af de andre har fået familier i henholdsvis Milano og på Seychellerne. Men Catherine Lane håber, at mindst én af hvalpene kommer til at blive boende i Storbritannien.

’Phu Quoc’ betyder ’smuk ø’, og hunderacen har fået sit navn efter den viatnemesiske ø, de oprindeligt stammer fra. Deres mest unikke kendetegn er en lang mohawk-lignende stribe hår langs ryggen.

Genforenet med hund syv år efter den blev stjålet

- Hundene er i sig selv henrivende. Hver gang jeg går en tur langs stranden, bliver jeg stoppet af gennemsnitligt fire eller fem mennesker, som spørger hvad de er, og beundrer dem, siger Catherine Lane til itv.com.

De små hvalpe er allerede klar til at få nye hjem om to uger.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+