Skål: Rødvin er godt imod fedme

Forskning viser, at antioxidanten resveratrol, som findes i druer, bær og rødvin kan omdanne fedt til kalorieforbrændende 'brun' fedt.

Du kan roligt snuppe et glas rødvin med god samvittighed. (Foto: Thomas Borberg, Polfoto)
Du kan roligt snuppe et glas rødvin med god samvittighed. (Foto: Thomas Borberg, Polfoto)

Du kan roligt skænke dig selv et glas rødvin med god samvittighed. Alt sammen takket være antioxidanten resveratrol, der kan medvirke til at bekæmpe fedme.

Forskere fra Washington State Univesity gav mus resveratrol i en mængde, der svarede til, hvis et menneske spiste 340 gram frugt dagligt. De fandt frem til, at trods en diet bestående af meget fedt, tog musene 40 % mindre på end de dyr, der ikke fik denne diet.

Se også: Nu kan rødvin også modvirke huller i tænderne

Resultaterne viste, at musene var i stand til at ændre deres overflødige 'hvide' fedt til aktivt 'brunt' eller 'beige' fedt, der reducerer vægtstigning ved at brænde kalorierne op.

Det er især blåbær, jordbær, hindbær, vindruer og æbler, der er rige på disse sammensætninger. Resultaterne er ifølge The Telegraph indberettet til International Journal of Obesity.

Rødvine som Merlot og Cabernet sauvignon er kendt for at indeholde resveratrol.

Se også: Derfor er et dagligt glas rødvin sundt

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere