Skæbnen afgjort: Sygehus rives ned

Holstebro Sygehus rives ned, når kommunen overtager bygningerne i 2021

Kun 15 procent af Holstebro Sygehus får lov at stå, når Holstebro Kommune i 2021 overtager bebyggelsen. Det fortæller borgmester H.C. Østerby til Dagbladet Holstebro-Struer.

- Der er enkelte bygninger som den gamle hovedbygning på Danmarksgade, der er bevaringsværdige. Men samlet er det vel kun omkring 15 procent af bygningsmassen, der er egnet til at beholde, siger borgmesteren.

Torsdag morgen kunne han afsløre, at kommunen har købt grunden af Region Midtjylland for 45 millioner kroner. Men hvad der skal ske med grunden står endnu ikke klart.

- Men der er muligheder for at lave beboelse, og grunden indeholder allerede flere byggegrunde, der hurtigt vil kunne realiseres, siger han.

Nyt supersygehus
I 2021 flytter størstedelen af funktionerne på Regionshospitalet Holstebro til supersygehuset i Gødstrup. Kun enkelte bliver på det gamle sygehus. Det er Specialtandplejen, Høreklinikken og Hjælpemiddelcentralen, som i en overgangsperiode vil blive liggende frem til 2026.

Kommunen har i handlen scoret sig en grund på 69.051 kvadratmeter og et bygningsareal på 82.713 kvadratmeter. Selvom der er tale om mange kvadratmeter, er borgmesteren ikke bekymret for, at grunden kan forvaltes på en god måde for Holstebro.

42 kommentarer
Vis kommentarer