Skæggede mænd er bakteriebomber

Tænk dig om en ekstra gang, hvis du planlægger at anlægge skæg - håret i ansigtet kan nemlig være fyldt med bakterier

Skægget er nærmest blevet et kendetegn for skuespilleren Zach Galifianakis, kendt fra 'Hangover'-filmene.
Skægget er nærmest blevet et kendetegn for skuespilleren Zach Galifianakis, kendt fra 'Hangover'-filmene.

Et stort og fyldigt fuldskæg er blevet mere og mere populært gennem de senere år, hvor unge mænd og hipster-typer i stigende grad dropper barbermaskinen.

Men måske skal du til at tænke dig om en ekstra gang, hvis du render rundt med et stort skæg, planlægger at få et, eller måske kysser med én, som har et.

Se også: Nyt studie: Mænd er mere idiotiske end kvinder

Trikologi er læren om hår, og ifølge Carol Walker, som er konsulent på Birminghams Trikologi Center, kan et skæg være medvirkende til, at man oftere får hudinfektioner, og at bakterier lettere kan gives videre til andre. Det skriver Daily Mail.

Hun forklarer, at skæghår har en mere krøllet og bølgende facon end almindeligt hår, som kan medvirke til, at bakterierne samler sig i skægget. Derudover kan beskidte hænder også let videregive bakterier til skægget, når man rør det.

- Skægget fungerer isolerende. Hvis der er skæg i folden under kinden, kan huden blive irriteret og rød, der hvor man har svedt, og skægget har fanget snavsen og bakterierne, siger Carol Walker og tilføjer, at skæggede mænd også har risiko for at give bakterierne videre til dem, de kysser med.

Se også: Din lugtesans kan varsle, hvor længe du lever

Mikrobiologen Dr Ron Cutler giver hende ret og nævner desuden, at risikoen for at skægget kan resultere i infektioner, betyder, at mænd skal vaske og pleje deres skæg ofte for at sikre, at huden ikke bliver øm i forbindelse med indgroede hår.

79 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere