Annonce:
Annonce:

Skærer igennem: Udbetal indfrosne feriepenge

De indfrosne feriepenge bør udbetales, så dansk økonomi kan hjælpes i gang

Regeringen bør udbetale folks indfrosne feriepenge, lyder det fra formanden for regeringens økonomiske ekspertgruppe Torben M. Andersen. Foto: Stine Rasmussen
Regeringen bør udbetale folks indfrosne feriepenge, lyder det fra formanden for regeringens økonomiske ekspertgruppe Torben M. Andersen. Foto: Stine Rasmussen
Annonce:
Følg Samfund

Regeringen og folketinget skal udbetale danskernes indfrosne feriepenge frem for at udskrive checks til særlige befolkningsgrupper.

Sådan skal dansk økonomi sættes i gang, mener formanden for regeringens økonomiske ekspertgruppe, økonomiprofessor og tidligere overvismand Torben M. Andersen, skriver Politiken.

Ballet er åbnet: Flere penge til ferien på vej

Han påpeger, at man ikke endnu ved, hvor stor en økonomisk krise, der er tale om.

- Men bliver der tale om massefyringer, når hjælpepakkerne udfases, får vi med meget stor sandsynlighed brug for at hjælpe økonomien i gang. Og for mig at se er det bedste og mest enkle værktøj, vi kan bruge i den proces, at udbetale danskernes indefrosne feriepenge, siger han til Politiken.

Det vil nemlig give danskerne en større pose penge mellem hænderne, og det vil forhåbentlig betyde, at dansk økonomi kan genoprettes.

Annonce:

Penge til danskerne
Torben M. Andersens udmelding kommer i kølvandet på udmeldingen om den økonomiske sommerpakke, som regeringen er ved at lægge sig fast på.

Formålet med den såkaldte sommerpakke er, at den kommende ferie kan blive sjovere, og at der kan skubbes gang i økonomisk igen.

Med andre ord skal der flere penge ind på danskernes konti.

Topøkonomer vil give forbrugspenge til folk med lave indkomster

I sidste uge fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde, at sommerpakken er i støbeskeen:

- Det giver forhåbentlig flere mennesker en mulighed for at udforske vores eget dejlige land og til at lægge nogle penge i de lokale forretninger, på de lokale hoteller og på museerne i kunst- og kulturverdenen og dermed give en hånd til de restauranter og til den del af kulturlivet og andre dele af vores samfund, som har haft et rigtigt svært forår, sagde hun.

Helikopter-penge
Hvordan sommerpakken kommer til at se ud, vides ikke endnu.

Annonce:

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er såkaldte 'helikopter-penge' en del af overvejelserne. Altså en check fra staten, som bliver delt ud til en større gruppe danskere.

Få udbetalt dine feriepenge: Nu rykker det nærmere

De indfrosne feriepenge er også en mulighed. Siden september sidste år er et beløb svarende til 12,5 procent af danskernes ferieberettigede løn blevet indefrosset.

Flere partier har foreslået, at pengene bliver udbetalt netop nu.

Det er ellers meningen, at de fastfrosne midler først skal udbetales ved folkepensionsalderen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: