Skal bygge Danmarks højeste boligejendom

Byggeriet af Danmarks højeste boligejendom, Lighthouse, i Aarhus skal opføres af virksomheden Per Aarsleff

MEd sine 142 meter bliver Lighthouse Danmarks højeste boligtårn. PR-foto
MEd sine 142 meter bliver Lighthouse Danmarks højeste boligtårn. PR-foto

Entreprenørvirksomheden Per Aarsleff har indgået en kontrakt med konsortiet Lighthouse United om opførslen af byggeprojektet Lighthouse.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Projektet vedrører tårnet, der med sine 142 meter bliver Danmarks højeste boligejendom.

Tårnet kommer til at stå ved havnen i Aarhus og bliver på 43 etager samt to sidebygninger, der hver bliver på 11 etager.

- Vi har været glade for samarbejdet i planlægningsfasen, siger Jesper Kristian Jacobsen, administrerende direktør i Per Aarsleff, i meddelelsen om kontrakten.

- Den indledende projektering har været en god og åben proces, som gør selve byggefasen mere effektiv, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde og komme i gang med opførelsen af dette spændende byggeri i Aarhus, siger direktøren.

I alt komme de nye dele af Lighthouse til at rumme flere end 400 boliger. Foruden blandt andet udsigtsplatform og restaurant på toppen og parkeringskælder i bunden.

'Tågetårn': Så tit ryger udsigten på toppen

Kontrakten har ifølge Per Aarsleff en værdi af omkring 1,2 milliarder kroner. Det bliver flere af koncernens afdelinger og selskaber, der kommer til at tage del i byggeriet, der starter til april og afleveres i flere etaper.

De første lejligheder ventes at være klar til levering i starten af 2022, mens de sidste ventes at stå færdige i midten af 2022.

Kontrakten ændrer ikke ved Per Aarsleffs forventninger til regnskabsåret 2018/19.