Skal du have penge tilbage i skat? Se hvornår du kan tjekke

Skat har allerede løftet sløret for, hvornår du kan tjekke, om du har fået penge tilbage i Skat eller skal betale ekstra

Ekstra Bladet fortalte sidste år, hvordan man retter i sin forskudsopgørelse, så man ikke betaler for meget eller for lidt i skat. Det samme gør sig gældende for næste år (på nær året - der er 2017). Få guiden her

Hvis du enten ser frem til eller frygter Skats åropgørelse, så gælder det om at sætte et stort, fedt kryds i kalenderen den 14 marts.

Her er åbner Skat nemlig op for, at alle danskere kan tjekke, om de har betalt for lidt i skat eller skal have penge tilbage.

Siden nytår har Skat samlet oplysninger ind fra din arbejdsgiver, pengeinstitutter med mere, og d. 14 marts ligger det klar til, at du kan lave det årlige og nervepirrende skattetjek.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Skats pressetjeneste, der bekræfter, at de officielt åbner op for det årlige skattekig den 14 marts. Men de ønsker ikke at løfte sløret for, om danskerne kan se det før.

- I plejer jo at åbne op for det lidt før, så man kan få et smugkig. Er det også tilfældet i år?

- Det ønsker jeg ikke at svare på. Officielt åbner vi d. 14 marts, oplyser en pressemedarbejder fra Skat til Ekstra Bladet.

Se også: Udbetaling af milliarder er stoppet i Skat - nu løber der renter på

Se også: Voldsom kritik af Skat: Udbetalte 3,1 mia. kr. i udbytterefusion efter svindelalarm

De rige må vente
Udover den 14 marts er der en række andre datoer, der er værd at holde øje med.

Den 12 april sætter Skat eventuel overskydende skat op til 100.000 kroner ind på din Nemkonto. Overskydende skat over 100.000 kroner bliver også sat ind på din Nemkonto, men det tager lidt længere tid, oplyser Skat på deres hjemmeside.

Men hvis du skylder penge, så er du ikke så heldig.

- Hvis du eller din ægtefælle skylder penge til det offentlige, bruger vi din overskydende skat på at betale af på gælden. Hvis du har penge til gode herefter, vil udbetalingen tage længere tid end det plejer, men vil senest ske med udgangen af august måned 2016, skriver Skat.

Hvis du stadig er en digital dinosaur, så er der også håb.

Mellem den 16-25 april sendes ud på papir til de borgere, der enten er fritaget eller ikke omfattet af digital post.

Til sidst skal du være opmærksom på den 3. juli, hvor der er deadline for at udfylde din udvidede selvangivelse. Det er naturligvis kun, hvis du eksempelvis har en virksomhed eller forældreudleje, oplyser Skat.

Snyd ikke dig selv. Læs mere om din skat i magasinet EKSTRA på lørdag

Se også: Skat gør stadig forskel på naboers ejendomsskat

Se også: Rigsrevisionen kritiserer Skats tilsyn med udbytteskat

72 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere