Skal du på bilferie i weekenden? Vær forberedt på 'køer uden ende'

Tyske medier melder om mareridtstrafik på de tyske motorveje i weekenden

Dette syn vil formentlig ramme de fleste danske trafikanter, der kører sydpå i weekenden. Foto: AP/Uwe Anspach
Dette syn vil formentlig ramme de fleste danske trafikanter, der kører sydpå i weekenden. Foto: AP/Uwe Anspach
Følg Samfund

Det kan være en særdeles god ide at kigge efter alternative ruter, hvis du propper børnene ind på bagsædet af bilen og kører sydpå i den kommende weekend.

Flere tyske medier, herunder BR24, og tysklands svar på FDM, ADAC, melder nemlig om 'den værste trafikale weekend hele sommeren med køer uden ende'.

Tyskere i flere af de største og mest befolkningstætte bundeslande går fredag på ferie i Tyskland. Det forventes derfor, at de største problemer bliver i Bayern, Baden-Württemberg og Nordrhein-Westfalen.

Kør på bestemte tidspunkter
For danskere, der kører mod sydligere himmelstrøg i weekenden, plejer de største problemer med lange køer at komme allerede nord for Hamborg, men det bliver også slemt for de bilister, som skal forbi byer som Bremen, Hessen og Køln på deres vej ned af motorvej A1.

Den østgående motorvej A9, som passerer større byer som Leipzig, Nürnberg og München forventes også blive hårdt ramt af store trafikale problemer.

- Vi forventer, den værste weekend med køer i hele sommeren. Dem, der kan, skal køre tidligt på morgenstunden fredag eller først sent på eftermiddagen lørdag. Der bør den største bølge være overstået, råder Alexander Kreipl, der er talsmand for transport for det tyske bilmedie ADAC.

Vælger man derimod at holde fast i sin oprindelige plan for at køre sydpå, skal man væbne sig med tålmodighed, siger han:

- Så skal rejsende i hvert fald være godt forberedte. Skal man eksempelvis forbi München, bliver det ekstremt slemt med køer, og der er ikke rigtigt nogle brugbare alternative ruter.

Alexander Kreipl opfordrer til, at man holder sig opdateret på trafiksituationen, før man sætter sig bag rattet og forsøger at planlægge alternative ruter, hvor det er muligt.

Gode råd

Lægger du vejen forbi de tyske motorveje enten på vej eller på hjem fra ferie, kan du forvente lange køer.

Her får du nogle råd, der kan gøre rejsetiden mindre.

• Brug Google Maps: Under live-trafik kan du finde informationer og trafikken, som den udvikler sig hele tiden. Der e rogså præcise forslag til alternative ruter.  

• Tænd for push-meddelelser på din smartphone: Nogle apps sender nemlig advarsler om kødannelser i Europa.

• Pas på med at drej af for hurtigt: Nogle navigations-apps anbefaler nemlig den alternative rute alt for tidligt. He rkan man risikere at tabe endnu mere tid.

• Tjek sociale medier: Både på Twitter og Facebook cirkulerer informationer om trafikpropper, som rejsende kan få gavn af.

• Indsæt pauser: Hvis der er en kødannelse, er det værd at holde ind og tage en pause. Det sparer både på nerverne, og trafikproblemerne kan nå at løse sig selv.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind