Skal du til Grækenland? Her er nogle råd

Situationen i Grækenland er måske på vej mod en løsning, men krisetilstanden er stadig intakt for udenlandske turister

Planlægger eller har du allerede bestilt rejse til Grækenland? Her er fem gode råd. (Video: Ejder Akbal)

Den låste strid om den græske gældskrise kan være på vej mod en løsning.

I hvert fald har regeringen i Grækenland angiveligt besluttet at acceptere stort set alle krav stillet af kreditorerne i et brev sent tirsdag aften.

Det skriver Financial Times, som har set og citerer brevet fra landets regeringschef, Alexis Tsipras, til de internationale långivere - Den Internationale Valutafond (IMF), Den Europæiske Centralbank (ECB) og EU-Kommissionen.

Brevet uddyber et overraskende forslag fra tidligere tirsdag, da grækerne bad om en forlængelse af det eksisterende låneprogram og samtidig efterspurgte et nyt på 29,1 milliarder euro.

Selv om Grækenlands deadline for at afdrage på sit IMF-lån var tirsdag aften, er der alligevel basis for at forhandle videre på baggrund af det to sider lange brev, skriver avisen.

Men en potentiel aftale ændrer ikke på krisetilstanden lige her og nu og de kommende dage for danskere, der skal på ferie i Grækenland.

Direktør fra Bravo Tours, Peder Hornshøj, der også er formand for rejse-arrangørerne  giver overfor Ekstra Bladet nogle gode råd til de rejsende:

Gå efter en ø
- På ø-feriestederne fungerer tingene bedre end i storbyen. Så hvis du overvejer at tage en tur til Grækenland, er det bedst at kigge på øerne.

Tag bussen
- I den her uge er offentlig transport mange steder gratis på feriestederne. Så det er smart at udnytte, hvis man gerne vil rundt og se noget.

Du er mere end velkommen
- Nyd grækernes gæstfrihed. De har hårdt brug for turisterne, så de er højst sandsynligt ekstra hjælpsomme.

Hæv hjemmefra
- Hvis du ikke er taget af sted endnu, kan det være en god ide at hæve lidt ekstra euro hjemmefra. Så er man i hvert fald på den sikre side.

Star Tour skriver blandt andet i deres rejseguide til Grækenland, at der ikke er nogle ændringer for turister. Enkelte automater kan være tomme, men de bliver fyldt op igen. De skriver desuden, at det altid er en god ide at medbringe kontanter, uanset hvornår man tager til Grækenland, da det ikke er alle steder, der modtager kort. Star Tour skriver også, at det kun er i Athen, at der er uroligheder.

Udenrigsministeriets gode råd

Martin Ellehøj fra Udenrigsministeriets Borgerservice har en række gode råd, som Udenrigsministeriet anbefaler, når danskere rejser til Grækenland.

- Det er vigtig, at folk holder sig orienteret om situationen. Både på vores hjemmeside og i medierne.

- Vi anbefaler også, at man tager kontanter med hjemmefra.

- Rejseselskaberne siger, at det er en god ide at have lidt ekstra kontanter med, men at man sagtens kan hæve dernede nu. Er det ikke i virkeligheden en god ide at have nok kontanter med til hele turen?

- Jo, det er selvfølgelig en måde at sikre sig på. Som situationen er nu, kan man som turist godt hæve penge dernede nu. Men hvis man vil være på den sikre side, kan det være en ide at have nok kontanter med til hele turen.

- Vi anbefaler desuden, at kontanterne bliver opbevaret i en bankboks, hvis en sådan findes på hotellet. Og er man flere, der rejser sammen, er det en god ide at dele pengene mellem sig, siger Martin Ellehøj.

Du kan følge med i de seneste opdateringer på den danske ambassade i Grækenland.

Her lyder den seneste opdatering (fra i går) således: 
'Western Union/Moneygram i Grækenland har pt. meget begrænset mulighed for at håndtere udbetalinger. Husk kontanter (Euro) på rejse i Grækenland.

Jfr. ambassadens oplysninger har de græske afdelinger af Western Union og Moneygram pt. begrænsede muligheder for at håndtere udbetalinger og modtager ikke overførsler fra udlandet. Det forventes ikke, at der kommer bedring i perioden indtil 7. juli 2015. Indtil videre kan man hæve på udenlandske kreditkort, men reelt kan det være svært at finde en ATM, som har kontanter. Husk derfor venligst at tage kontanter (euro) med på rejsen Grækenland.'

Ekstra Bladet har spurgt Udenrigsministeriets Borgerservice om råd til de rejsende i Grækenalnd. Vi følger op, når vi får nyt derfra.

24 kommentarer
Vis kommentarer