Skal du til konfirmation i weekenden? Husk det her

Efter flere indbrud og dårlige erfaringer med tyverier fra biler, opfordrer politiet nu, at konfirmationsgæster ikke efterlader gaver i bilen

Tøm bilen, før tyven. Foto: Jacob Ehrbahn
Tøm bilen, før tyven. Foto: Jacob Ehrbahn

Konfirmationstiden er lig med altergang, store gaver og sene fester. Men særligt tiden i kirken og gaverne har fået tyvene op på tæerne, der forsøger at udnytte konfirmationsgæsternes uopmærksomhed

Dyrt indkøbte konfirmationsgaver kan lynhurtigt forsvinde fra din bil, mens du sidder i fred og lytter til præstens prædiken i kirken.

Flere steder i landet er der allerede blevet meldt om indbrud ved biler under de kirkelige gerninger.

Et af stederne er i Hørsholm, hvor der i sidste weekend blandt andet blev stjålet en sort Chanel-taske, sorte Chanel-handsker, en Louis Vuitton-pung, 700 euro og diverse kreditkort fra kirkegæsters biler, skriver Ugebladet Hørsholm.  

112 Politiet opruster mod terror og katastrofer  

Politi advarer
I et Facebook-opslag skriver Nordsjællands Politi, at man IKKE skal efterlade konfirmationsgaverne i bil til gud og hvermand.

'Skal du med som gæst til en konfirmation, så efterlad ikke gaver og andre værdigenstande i bilen, så Gud og i særdeleshed hvermand kan blive ledt i fristelse. Det er møgirriterende, at det er nødvendigt at advare om, men synlige værdigenstande i en parkeret bil kan lokke personer frem, der ikke er Guds bedste børn.' skriver de videre i opslaget.

Se opslaget herunder:

En familie fik sig noget af en overraskelse, da de skulle en tur i sommerhuset i weekenden. Foto: POLFOTO/Andreas Szlavik og Shutterstock.com Samfund Verdens sødeste indbrudstyv: - Hjerteligt tak for opholdet

Ekstra Bladet har set flere Facebook-opslag fra brugere, der opfodrer hinanden til at være opmærksom på tyvene i denne tid. Det har ikke været muligt at få fat i skribenter bag. Derfor bringer vi ikke opslagene her.

18 kommentarer
Vis kommentarer