Skandale på pizzeriaer i Sverige: Kødet stammede fra helt andre dyr

En omfattende razzia mod pizzeriaer i Sverige har afsløret en skandale. I en tredjedel af kødfarsen stammede kødet fra et helt andet dyr, end det burde

Når du bestiller en pizza med oksekød, så er det rart at vide, at det rent faktisk er oksekød, der er på pizzaen.

Men sådan er det ikke altid i Västra Götaland og Halland i den sydlige del af Sverige.

Länsstyrelsen i Västra Gotland har netop sendt en pressemeddelelse ud, hvor de beskriver, hvordan de igennem 2017 har undersøgt kødfars og i særdeleshed oksekød på pizzeriaer.

Og resultatet er alarmerende.

I en tredjedel af kødfarsen fandt de noget andet end oksekød. I flere tilfælde var det grisekød og i andre tilfælde var det gedekød, skriver Länsstyrelsen.

Samtidig har undersøgelserne vist, at det falske kød i en fjerdedel tilfældende indeholdt flere proteiner og mere fedt, end der var opgivet på pakkerne.

- Vi har mistanke om, at årsagen er, at der ikke har tilstrækkelige rutiner omkring rengøringen i kødkværnerne. Derfor fortsætter inspektionsarbejdet i 2018, hvor vi fortsat vil øge kontrollen, siger Emma Andersson fra Länsstyrelsen i Västra Gotland.

Efterfølgende har Aftonbladet talt med Emma Anderson, der fortæller, at de sagtens kan have samme problemer i resten af Sverige.