Skandaleramt bro igen forsinket

Den skandaleramte Inderhavnsbro bliver alligevel ikke færdig i 2015. Københavnerne må vente lidt endnu

'Inderhavnsbroen' eksisterer på de kort, udenlandske turister udstyres med. Men som det fremgår af billedet, er det altså kun den halve sandhed. (Foto: Jonas Olufsen)
'Inderhavnsbroen' eksisterer på de kort, udenlandske turister udstyres med. Men som det fremgår af billedet, er det altså kun den halve sandhed. (Foto: Jonas Olufsen)

Først sagde det 2013, så sagde de slutningen 2015, men nu må københavnerne vente til 2016, før den skandaleramte Inderhavnsbro er færdig

Det skriver Københavns Kommune på sin hjemmeside.

Helt til det sidste volder broen byggetekniske vanskeligheder, der gør, at det ikke er muligt at få broen færdiggjort på denne side af årsskiftet, skriver kommunen.

- Vi har hele tiden fastholdt, at vi ikke vil gå på kompromis med broens kvalitet. Så når vi konstaterer i vores test, at systemet ikke er dimensioneret korrekt og derfor ikke er stærkt nok, så skal det selvfølgelig laves om, inden broen kan ibrugtages. Også selv om det medfører en yderligere forsinkelse, siger serviceområdechef Anders Møller fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

'Inderhavnsbroen' eksisterer på de kort, udenlandske turister udstyres med. Men som det fremgår af billedet, er det altså kun den halve sandhed. (Foto: Jonas Olufsen) Vagthund Bagside: Guide til det store Ups!

Egentligt var det meningen, at broen skulle være færdig i 2013, men en række komplekse udfordringer har forsinket broen.

Blandt andet gik den oprindelige entreprenør konkurs.

- Vi må desværre se i øjnene, at broen ikke kan indvies på denne side af årsskiftet. Og med de udfordringer, der nu viser sig, kommer vi heller ikke med ny indvielsesdato, før broen er blevet gennemtestet til fuld tilfredshed, siger Anders Møller til Københavns Kommune.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen