Skandaleramt firma udskifter hele topledelsen

Den skandaleramte virksomhed har allerede varslet afskedigelser for halvdelen af de ansatte, og nu skifter firmaet også topledelse

Der sker drastiske ændringer hos det skandaleramte medicinalfirma Europharma i Esbjerg.

Virksomheden har allerede varslet, at halvdelen af de cirka 50 ansatte vil blive fyret, og nu skifter man også hele topledelsen.

Det viser erhvervs- og selskabsregistret, skriver JydskeVestkysten.

Europharma udskiftede søndag direktør Jimmi Malik for at leve op til kravene fra Lægemiddelstyrelsen, der for anden gang i år har suspenderet virksomhedens medicin-tilladelser.

Mandag fortsatte udskiftningen i topledelsen, da firmaets ejer, Torben Hvingelby Pedersen, valgte at træde tilbage som bestyrelsesformand.

Skulle skifte direktør
De voldsomme ændringer sker på baggrund af Lægemiddelstyrelsens krav, som Europharma er nødt til at leve op til, hvis de skal have deres tilladelser tilbage.

- Hvis virksomheden skal have lov til at fortsætte sine aktiviteter skal de blandt andet igen udskifte direktør og sagkyndig person, kvalitetsafdelingen skal opnormeres, og alle tidligere afvigelser skal være afsluttet. Yderligere skal vi have gennemført en inspektion i virksomheden med tilfredsstillende resultat, fastslog Lægemiddelstyrelsen i sidste uge.

Den nu tidligere direktør Jimmi Malik er blevet afløst af Nina Margrethe Egtved Knudsen fra Næstved, der tidligere har været direktør for et andet af Torben Hvingelby Pedersens firmaer.

Ejeren selv bliver afløst som bestyrelsesformand af advokaten Jørgen Makholm.

Torben Hvingelby Pedersen fortsætter som menigt medlem af virksomhedens bestyrelse.

Han har ikke ønsket at kommentere sagen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen