Skat advarer: Pas på falske skattemails

Mens Danmark i disse tider går skatte-amok, er det vigtigt at være opmærksom på, at der er mange ondsindede snydemails i omløb, advarer SKAT

Sådan ser en falsk skattemail som oftest ud. (Foto: SKAT)
Sådan ser en falsk skattemail som oftest ud. (Foto: SKAT)

Tusindvis af danske borgere valfarter til SKATs hjemmeside, for at se om 'skattefar' er giver eller kræver penge tilbage i skat.

Siden fredag har mere end 600.000 skatteborgere fået adgang til deres skatteoplysninger, mens et væld af mennesker stadig venter i kø.

Det er nok meget smart at sætte kaffen over, inden du sætter du i køen. Samfund - 7. mar. 2015 - kl. 11:36 Danmark går skatte-amok: Over 100.000 venter i kø

Mens danskerne - ofte frustreret - venter på at høre, om de skal til lommerne eller ej, så er det vigtigt at iveren efter at få skattevished ikke tager over for den sunde fornuft.

Se, hvordan du læser din årsopgørelse her:

Det er nemlig tider som disse, der florerer mange falske skattemails, og derfor skal man huske sin sunde skepsis, fortæller SKAT.

- Udgangspunktet er, at særligt omkring disse højtider, hvor der sker noget inde hos os i forbindelse med forskuds- og årsopgørelser, der oplever vi, at der er en del falske mails i omløb, og derfor er vi på forhånd ude at advare om, at der kan komme sådan nogle, og at man lige skal være opmærksom, siger Rikke Madsen, der er pressemedarbejder ved SKAT, til Ekstra Bladet.

Det skal du være opmærksom på
I de falske skattemails bliver der gjort brug af SKATs logo, og beskeden er som oftest, at den pågældende borger har fået penge tilbage.

Derudover er der et link til en side, hvor du skal videregive nogle personlige oplysninger. Det ville SKAT aldrig gøre, fortæller Rikke Madsen.

- Man skal især være opmærksom på, at vi kunne aldrig nogensinde finde på at bede om kontonummer og den slags oplysninger. Hvis vi sender noget ud, så gør vi det med et link ind til nogle sider, hvor man skal logge sig videre ind. Men vi beder aldrig om personlige oplysninger, siger hun og giver følgende råd:

- I første omgang kan man lige føre musen op over linket i mailen uden at klikke. Så kan man se en adresse komme frem, og hvis der ikke står noget med skat.dk, så skal man bestemt ikke klikke. Klikker man, så skal man i hvert fald lade være med at indtaste personlige oplysninger, lyder rådet fra Rikke Madsen.

Se også: Over 100.000 i kø for at se årsopgørelse

Gå til politiet
Ifølge SKAT er der endnu ikke fra deres side blevet registreret nogle tilfælde af danskere, der i disse dage er blevet snydt af en fupmail. Man ved dog af erfaring, at det er tilfældet, og derfor sendte SKAT i dag en advarsel ud på Facebook og Twitter.

Herunder kan du se SKATs Facebook-opdatering, hvor de har skrevet nogle råd, der kan beskytte dig mod datamisbrug:

Har du allerede modtaget en af disse fupmails, og har du i god tro videregivet dine personlige oplysninger, så er det vigtigt at tage aktion med det samme.

- Så skal man gå til politiet, og så skal man også hurtigst muligt få fat i sin bank, så man kan få spærret sine konti, opfordrer pressemedarbejderen.

Se også: Skat: Du kan tjekke årsopgørelsen allerede nu

Få overblik over de fradrag, du muligvis ikke anede noget om her:

31 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere