Skat efter stormløb: Derfor skal du vente på hjemmesiden

Siden fredag har 2,3 millioner danskere logget ind på skat.dk for at tjekke deres årsopgørelse, men trods lang ventetid mener Skat, at man har rustet sig godt

Det er snart forår og dermed tid til at finde ud af, om du mon har fået penge tilbage fra Skat.

SKAT's side kunne ikke klare presset. Samfund - 8. mar. 2015 - kl. 12:23 Stormløb på Skats hjemmeside fører til genstart

Det har i de seneste dage betydet, at borgerne er strømmet til Skats hjemmeside for at tjekke deres årsopgørelse. Faktisk har 2,3 millioner danskere siden fredag logget ind på Skats hjemmeside.

Man regner med, at der vil være pres på SKATs hjemmeside både i dag og i morgen. (Foto: Thomas Borberg) Samfund - 8. mar. 2015 - kl. 10:50 Over 1.3 million danskere har tjekket årsopgørelsen

Det oplyser Skats it-direktør Jan Topp Rasmussen. Men over weekenden har den store interesse for årsopgørelserne betydet lang kø samt server-problemer.

Søndag lød fejlmeldingerne blandt andet 'Vi har travlt, prøv igen senere' eller 'Serveren www.skat.dk er for lang tid om at svare'.

- Det, der typisk sker, når mange tusinde forsøger at komme ind, så forsøger vi at balancere vores trafik. Søndag morgen havde vi en server, der stod af, og det giver selvfølgelig nogle problemer og lidt længere kø, lyder det fra Skats it-direktør Jan Topp Rasmussen, der dog mener, at udfordringerne trods alt har været minimale.

- Når jeg kigger hen over weekenden og har haft næsten 2,3 millioner igennem, så er det jo et udtryk for, at vi ikke har haft ret mange problemer, tilføjer Jan Topp Rasmussen.

- Når vi yderligere bruger køssytemet her på selve åbningsdagen, så har det at gøre med, at vi ikke lukker uhæmmet mange ind. Fordi hele logistikken skal passe. Jo flere jeg lukker ind i systemet, jo flere spørgsmål kommer der på telefonerne, og hvis det ikke er afstemt med dem, der sidder ved telfonerne, så skubber vi bare flaskehalsen et andet sted hen, lyder forklaringen fra it-direktøren, der lover en noget kortere ventetid til borgerne.

Se indslaget i klippet foroven.


Her hjælper skatteekspert Søren Bech dig til, hvordan du læser din årsopgørelse (indslag: Julie Sørensen)


Her er en række fradrag, som du måske ikke kender (indslag: Julie Sørensen)

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere