Skat genoptager skandaleramte udbetalinger

Skat er igen begyndt at udbetale såkaldt udbytterefusion. Det blev ellers sat i bero efter en enorm skandale

Personer med krav på udbytterefusion får igen udbetalt denne af Skat. Det skriver Skat i en pressemeddelelse.

Udbetalingerne blev stoppet i august 2015, da det kom frem, at Skat i årevis havde udbetalt milliarder uden at kontrollere, at de, der modtog udbetalingerne, havde krav på dem.

- Jeg er meget glad for, at vi er kommet så langt, at vi nu kan genoptage udbetalingerne af refusion af udbytteskat.

- Siden udbetalingerne blev sat i bero, har vi knoklet for at stable et nyt og langt mere fintmasket udbetalingssystem på benene i en ny enhed. Det betyder blandt andet, at der nu er højere krav til dokumentation end tidligere, skriver fungerende direktør for Kundeservice i Skat, Karin Bergen, i meddelelsen.

Udbytterefusion er, når Skat betaler tilbageholdt skat fra udbytter af eksempelvis aktier til folk, der ejer aktierne i udlandet, og dermed ikke skal svare den danske skat.

Udbetalingen af udbytterefusion eksploderede fra 2013 uden, at nogen i Skat reagerede på det. Det skete først, da udenlandsk politi gjorde Skat opmærksom på den enorme svindel.

Samlet er der udbetalt 9,1 milliarder kroner til mulige svindlere. 3,2 milliarder af disse blev udbetalt efter, at Skat havde fået tip om, at der blev fusket med udbetalingerne.

Efterfølgende har udbetalingerne været stoppet. Skat har i den mellemliggende periode oprettet nye enheder i Skat, der skal kontrollere, at der ikke er sket uretmæssige udbetalinger.

- Jeg kan desværre ikke love, at kriminelle aldrig igen forsøger at snyde Skat for udbytteskat. Men med de nye tiltag og det grundige arbejde på udbytteområdet, vi har foretaget siden august sidste år, er vi langt bedre rustet til at sikre højere kvalitet på udbytteområdet, skriver Karin Bergen.

Siden der blev lukket ned for udbytterefusion, har Skat modtaget omkring 28.000 anmodninger om refusion for omkring 2,5 milliarder kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere