SKAT gør klar til kaos på Facebook

Når årsopgørelsen for 2014 på mandag offentliggøres, sidder SKAT klar ved tasterne på Facebook

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Nu melder SKAT sig på banen på de sociale medier.

Som noget helt nyt i 2015 sidder SKATs medarbejdere klar til at svare på spørgsmål på Facebook, når årsopgørelsen mandag lægges online.

- SKAT har truffet en principiel beslutning om, at vi vil være på Facebook. Det bliver et nyt medie, som vi skal til at bruge aktivt, fortæller John Willemoes Ladefoged, som er underdirektør i SKAT.

Planen er, at borgerne skal stille spørgsmål direkte på SKATs Facebook-væg, så SKAT på den måde kan nå ud til flere mennesker ad gangen.

- Det bliver en chat, hvor alle kan læse med, og det er generelle spørgsmål, som vi kan give svar på. Det kan eksempelvis være spørgsmål om, hvornår pengene kommer ind på kontoen, hvad man gør, hvis man skylder penge, eller hvor lang ventetid der i øjeblikket er på telefonen, fortæller John Willemoes Ladefoged til Ekstra Bladet.

Medarbejdere på Facebook-kursus
Det er noget helt nyt, at SKAT vil hjælpe borgerne via sociale medier, og de er spændte på, hvor stor interessen for at stille spørgsmål bliver på mandag.

- Vi må afvente at se, hvad det fører med sig, og så skal vi blive klogere på det og dygtigere til at bruge det fornuftigt. Facebook er jo efterhånden blevet så stort, at vi er nødt til at melde os på banen der, siger John Willemoes Ladefoged.

Han fortæller, at der er sat 15 mand på opgaven på mandag, og at flere medarbejdere bliver sendt på Facebook-kurser, så de kan blive bragt i spil, hvis der bliver brug for det.

Erstatter ikke telefonen

John Willemoes Ladefoged slår fast, at kommunikationen via Facebook ikke kan erstatte vejledning af borgerne via telefon.

Det er to forskellige typer vejledning, som vi kan give borgerne via telefon og via Facebook. Det er altså ikke gjort for at undgå telefonopkald, men vi kan måske give noget vejledning, som støtter borgerne i forbindelse med udsendelsen af årsopgørelsen, siger han.

Se også: Får du skattepenge tilbage eller ej?

22 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere