Annonce:
Annonce:

Skat ignorerede læk af gemte danske formuer i Schweiz

Skat har siddet på hænderne i sag om danskere, der gemte deres formuer i alpelandet, skriver Politiken

Annonce:
Følg Samfund

Selv om Skat for mere end fire år siden kunne få udleveret en liste om skatteunddragelse blandt flere hundrede danskere, foretog myndigheden sig intet.

Det skriver Politiken efter at være kommet i besiddelse af en del af et læk af fortrolige oplysninger fra HSBC's schweiziske bankfilial i Genève.

I perioden fra 2006 til 2007 skal der have været 314 danskere, som tilsammen har haft 4,8 milliarder kroner stående i HSBC i Schweiz.

Alpelandets særlige love beskyttede kunderne mod, at andre kunne få noget at vide om kontiene, samt hvor pengene kom fra, og hvor de strømmede hen.

Kundeoplysningerne blev kopieret og lækket fra HSBC af en tidligere it-tekniker.

I 2009 fik de franske skattemyndigheder fingre i den lækkede liste og gik i gang med at efterforske potentiel skatteunddragelse og hvidvaskning af penge.

I 2010 fik en række andre lande listen udleveret fra Frankrig, og siden skal der ifølge Politiken være hentet skatteindtægter for et tocifret milliardbeløb på baggrund af oplysningerne.

Men herhjemme tog Skat ikke fat på sagen til stor ærgrelse for skatteminister Benny Engelbrecht (S).

- Det er ret uforklarligt, at man valgte ikke at indhente oplysningerne dengang, da de blev stillet til rådighed for andre lande. Det ville være det mest naturlige i verden, siger han til Politiken.

Heller ikke Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, kan forklare, hvorfor myndigheden aldrig bad om at få de afslørende skatteoplysninger udleveret.

- Det undrer jeg mig også over. Men nu har jeg bedt om at få det undersøgt og om, at der handles, siger han til avisen.

Den samlede liste fra HSBC skal rumme 106.458 kunders data og deres indeståender på i alt 666 milliarder kroner i perioden fra 2006 til 2007.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: