Skat jagter danske skatteflygtninge i Schweiz

En række danskere skal forklare, hvorfor de har udeklarerede formuer stående i udskældt bank

Følg Samfund

I et brev til et tocifret antal danskere bliver modtagerne spurgt til udeklarerede formuer, som de har stående i konti i den udskældte storbank HSBC.

Afsenderen er Skat, og brevet har fået mindst 25 danske kunder til at henvende sig til HSBC's filial i den schweiziske by Genève for at få rådgivning og forklaring på Skats pludselige indblik i deres hidtil hemmelige bankforhold, skriver Politiken.

De skriftlige henvendelser er ifølge avisen resultatet af, at Skat har reageret på tidligere afsløringer af, at 314 personer og selskaber med tilknytning til Danmark i 2006 til 2007 havde 4,8 milliarder kroner stående i banken.

Afsløringen skete som følge af en læk til Politiken og en række internationale medier og blev kendt som den såkaldte skattely-sag.

I årevis havde Skat haft mulighed for at undersøge oplysninger om formuer, som danskere havde gemt af vejen for Skat, men de danske myndigheder fik først HSBC-listen i marts i år.

Siden har Skat bearbejdet data og frasorteret sager, der ikke har skattemæssig relevans, skriver Politiken.

- Der resterer nu en række sager, hvor Skat har indkaldt eller vil indkalde yderligere materiale hos personen til brug for en vurdering af de skattemæssige forhold, bekræfter Skat i en mail til avisen.

Flere lande har indledt retslige skridt mod HSBC for bankens mulige medvirken til skattesvindel og hvidvaskning af penge, hvilket banken angiveligt skulle have rådgivet kunderne om.

I begyndelsen af juni indgik storbanken et forlig med den lokale anklagemyndighed i Genève om at betale 288 millioner kroner for fortidens "organisatoriske mangler".

I alt cirka 150 danske HSBC-kunder vil angiveligt få en henvendelse fra Skat.

Sagen fik i april et bredt, politisk flertal i Folketinget til at give Skat kritik af, at der ikke blev gjort noget for at undersøge de mulige skattely.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+