Skat placerer hundredvis af arbejdspladser på Fyn og i Jylland

300 arbejdspladser i Skat rykkes ud af København. Det sker for at styrke inddrivelsen af gæld

(Foto: Stine Bidstrup)
(Foto: Stine Bidstrup)

Skats plan om at fordele 300 nye arbejdspladser uden for København er på plads.

Det betyder, at der i alt skal ansættes 300 nye medarbejdere, hvor især Jylland bliver begunstiget med nye arbejdspladser i Thisted, Grenaa, Herning, Tønder og Ringkøbing.

Også Middelfart på Fyn får del i de nye arbejdspladser.

Det sker for at styrke inddrivelsen af gæld.

Thisted kan glæde sig over at være den by, der får flest nye arbejdspladser, hvor 60 personer skal arbejde i Nordvestjylland.

De første 275 arbejdspladser er allerede eksisterende stillinger, som udflyttes fra hovedstaden og ud i landet.

- Det er en af regeringens absolutte hovedprioriteter at sikre udvikling i hele landet. Og det er samtidig afgørende for mig som skatteminister, at vi får rettet op på inddrivelsen af gæld, som i øjeblikket er hårdt ramt, siger skatteminister Karsten Laurtizen (V).

- Nu går vi så i gang med at opruste markant på inddrivelsen, og jeg er meget tilfreds med, at det sker mange forskellige steder på danmarkskortet, tilføjer han i en pressemeddelelse.

Skats gældsinddrivelsessystem EFI blev lukket 8. september, og siden er der stort set ikke inddrevet gæld til det offentlige. Systemet viste sig at være behæftet med alvorlige fejl og var blandt andet skyld i, at forældet gæld blev inddrevet.

Tidligere på måneden præsenterede regeringen en plan for udflytningen af knap 4000 statslige arbejdspladser ud af København.

- Dette er samlet set danmarkshistoriens største udflytning. Men regeringen vil blive ved med at styrke udviklingen i hele landet, og senere på året fremlægger vi en vækstplan med netop det formål, tilføjer skatteministeren.

6 kommentarer
Vis kommentarer