SKAT taler for døve ører

En ny række videoer på tegnsprog skal gøre det lettere for døve at finde rundt i skattejunglen

Her præsenteres SKATs nye initiativ for de døve.

De godt 4.000 døve som bor i Danmark får nu en håndsrækning, der gerne skulle gøre det lettere for dem at undgå fejl med skattefælder som for eksempel selvangivelser, forskudsopgørelser og kørselsfradrag.

Det sker i en række videoer på dansk tegnsprog, som skal hjælpe den døve del af befolkningen med at få et overblik over skatten.

I første omgang har SKAT lanceret tre videoer; en som præsenterer initiativet, en om kørselsfradrag og en om forskudsopgørelser, hvilket er blevet taget godt imod af Danske Døves Landsforbund.

- Den 13. maj 2014 blev dansk tegnsprog officielt et selvstændigt sprog. SKATs initiativ er et skridt i den rigtige retning mod at gøre hverdagen og tilgangen til det offentlige lettere for døve og tegnsprogstalende, siger Danske Døves Landsforbund formand Janne Boye Niemelä.

Som sagt er der første omgang udsendt tre videoer til de døve, men viser de sig at være en succes, er det planen at lave flere tegnsprogs-videoer, oplyser SKAT i en pressemeddelelse.

Omkring 10.000 borgere i Danmark behersker dansk tegnsprog, som er et selvstændigt sprog med sin egen grammatik.

Ud over de 4.000 døve danskere drejer det sig om døve tilflyttere, tegnsprogstolke, familier og pårørende og andre professionelle, der til daglig arbejder med døve og tegnsprog.

Se tegnsprogsguiden til vellykket forskudsopgørelse og kørselsfradrag herunder:

18 kommentarer
Vis kommentarer