Skat: Vi er blevet svindlet for 12,3 milliarder

Skat har opjusteret beløb for svindel med 3,2 milliarder

Arkivfoto: Philip Davali
Arkivfoto: Philip Davali
Følg Samfund

12,3 millarder kroner.

Så mange penge er den danske stat blevet svindlet for i forbindelse med refusion af udbytteskat.

Sådan lyder konklusionen fra Skat, der nu har fået et overblik over den omfattende svindel, der i første omgang blev kendt for offentligheden i 2015, efter de har gennemgået titusindvis af anmodninger om refusion.

Det er 3,2 milliarder kroner mere end den sidste udmelding fra Skat og hele 6,1 millard mere end den første opgørelse, som viste svindel for 6,2 milliarder. Altså er der blevet svindlet for næsten dobbelt så meget som først antaget.

Skat har nu anmeldt det nye beløb til Bagmandspolitiet, lige som de har gjort ved den tidligere svindel, de har fundet frem til.

Både den nyopdagede og den tidligere svindel er foregået frem til senest august 2015.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har orienteret Folketingets skatteudvalg og partierne bag handleplanen 'SKAT ud af krisen' om den omfattende svindel.

- Det er sørgeligt, at den danske statskasse – og dermed alle de lovlydige skatteborgere – er blevet svindlet for så voldsomt et beløb. Vi har hele tiden vidst, at det endelige svindelbeløb kunne vokse yderligere, og det er så desværre blevet bekræftet nu. Det eneste, jeg kan glæde mig over, er, at vi nu kan sætte et punktum for den her sag, siger skatteminister Karsten Lauritzen i pressemeddelelsen.

2,1 milliarder indefrosset
Ifølge Skat har Bagmandspolitiet ved koordinerede aktioner i blandt andet England indefrosset 2,1 milliarder kroner på udenlandske bankkonti i forbindelse med ransagninger. Mindst 12 selskaber har forbindelse til det mulige bevismateriale, der er blevet beslaglagt i forbindelse med aktionerne.

Det er uvist i hvor stort et omfang pengene vil ende i den danske statskasse.

- Bagmandspolitiet gør en stor indsats, og så må vi håbe på, at deres gode politiarbejde giver pote. Det er selvfølgelig vigtigt, at de skyldige i dette svindelnummer bliver stillet for en dommer, siger Karsten Lauritzen.

På trods af den igangværende sag, genoptog Skat i marts i år udbetalingerne af refusion af udbytteskat, men der er indtil nu kun i meget begrænset omfang blevet udbetalt refusion, og det er kun sket i de tilfælde, hvor man har været helt sikre på, at dokumentationen fra ansøgeren har været i orden.

Svindlen har fundet sted, fordi der i årevis ikke har været ført kontrol med anmodningen om refusion af skat på udbyttet af aktier. Derfor har svindlere kunnet sende anmodninger uden reelt at have betalt skatten.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+