Skatteadvokat: Al Capone-idéen er oplagt mod islamister

Erfaringen viser, at det er effektivt at slå ned på økonomisk kriminalitet for at få ram på ekstreme grupper

Søren Pind vil have Politiets Efterretningstjeneste (PET) til at spille en anderledes rolle end i dag, når det gælder personer i radikaliserede miljøer. Foto: Thomas Borberg
Søren Pind vil have Politiets Efterretningstjeneste (PET) til at spille en anderledes rolle end i dag, når det gælder personer i radikaliserede miljøer. Foto: Thomas Borberg

Der er god grund til at gå efter skatteunddragelse, snyd med kontanthjælp og momssvindel, hvis man vil slå ned på islamister i Danmark.

Det vurderer skatteadvokat Torben Bagge.

Der er nemlig gode erfaringer med at bruge den fremgangsmåde, hvis man vil ramme ekstreme grupper. Metoden er tidligere brugt mod rockere og andre bandemedlemmer.

- Erfaringen viser, at det har været meget virkningsfuldt, når man har gjort brug af den såkaldte Al Capone-metode.

- Så det er et meget fornuftigt våben at sætte ind med, siger Torben Bagge.

Strategien er opkaldt efter gangsteren Al Capone med henvisning til, at det amerikanske forbundspoliti i sin tid fik ram på ham for skatteunddragelse.

Ifølge Politiken vil justitsminister Søren Pind (V) bekæmpe muslimsk radikalisering med denne metode. Det er en idé, som han fremlægger for Folketingets partier onsdag aften.

Med den nye tilgang vil Søren Pind have Politiets Efterretningstjeneste (PET) til at spille en anderledes rolle end i dag, når det gælder personer i radikaliserede miljøer.

PET overvåger i stort omfang personer, der mistænkes for at mobilisere til terror eller hellig krig i Syrien. Nu skal de efter ministerens mening også have fokus på kriminalitetsbekæmpelse.

Advokat Torben Bagge ser ikke umiddelbart nogen problemer i, hvis overvågning af radikale, muslimske miljøer bruges til at bekæmpe økonomisk kriminalitet.

- Man skal selvfølgelig passe på med, hvordan man bruger de oplysninger, man har indhentet i en sammenhæng i forhold til en anden sammenhæng.

- Men grundlæggende er det helt i orden, at de danske myndigheder kontrollerer, om personer overholder de danske skatte- og afgiftsregler, siger Torben Bagge.

Ordførerne fra Socialdemokraterne, De Radikale og Dansk Folkeparti er ifølge Politiken positive over for idéen.

Det bekymrer til gengæld Liberal Alliance, hvis overvågning, der måske er lavet med henvisning til en mistanke om terror, bruges til at slå ned på mindre alvorlig kriminalitet.

16 kommentarer
Vis kommentarer