Skatteminister medgiver at Skat har sparet for meget

Besparelser har medvirket til, at Skat har lavet fejl, erkender minister. Medarbejderne kræver nu flere hænder

Følg Samfund

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) indrømmer, at Skat har begået alvorlige fejl i løbet af de senere år, og det skyldes for store besparelser. Det skriver finans.dk

En del af fejlene stammer fra Skats it-system EFI, der blev søsat med det formål at effektivisere for at spare hænder og dermed penge. Men på grund af fejl i lange baner, er systemet nu blevet lukket, og hænderne mangler igen.

- En del digitaliseringsprojekter i Skat er gået godt, men der er andre, der ikke fungerer godt, og hvor man har taget effektiviseringsgevinsten hjem for hurtigt, siger Karsten Lauritzen til finans.dk

Resultatet af det utilstrækkelige it-system er nu, at Skat mangler arbejdskræft til at løse de opgaver, som EFI alligevel ikke formåede.

Derfor mangler Skat nu 1000 medarbejdere til at indkræve skattegæld manuelt, meddeler formand for Dansk Told - og Skatteforbund, Jørn Rise.

- Der er brug for at ansætte mindst 1000 medarbejdere, og dertil kommer vikarer. Skat er udsultet, og der er alene de seneste tre år forsvundet mere end 900 årsværk, siger Jørn Rise i en pressemeddelelse.

Medarbejderne mærker også, at nedskæringerne påvirker kvaliteten af Skats arbejde. Charlotte Rosdahl Schou fra Skats afdeling for Særlig Kontrol frygter, at fejlene i EFI og underbemandingen får konsekvenser for staten.

- Mange indsatsmedarbejdere oplever på grund af underbemanding, at oplagte sager ikke bliver behandlet - ofte sager hvor statskassen går glip af mange penge, siger Charlotte Rosdahl Schou i en skriftlig kommentar.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind