Skatteminister: Ok at Skat inspicerer private grunde

Skat tjekker større projekter på privat grund, men ikke småsager, siger skatteminister Benny Engelbrecht (S)

Skat er gået ind på privat grund uden dommerkendelse 747 gange siden 2012. (Foto: Colourbox)
Skat er gået ind på privat grund uden dommerkendelse 747 gange siden 2012. (Foto: Colourbox)

Skat skal ikke som politiet først have en dommerkendelse, inden de inspicerer private grunde med mistanke om sort arbejde.

Det siger skatteminister Benny Engelbrect (S) til De Konservatives kritik af, at Skat 747 gange er gået ind på privat grund uden dommerkendelse. Den praksis vil De Konservative nu stoppe med et beslutningsforslag.

Men det afviser skatteministeren.

- Det er ikke et spørgsmål om at kontrollere den private borger. Man går ikke ind i hjemmet. Vi taler om større byggeprojekter, hvor der er sat stillads op og et skilt udenfor, og ikke hvis du bare får skiftet et vindue af én håndværker, siger Benny Engelbrecht.

Skat er gået ind på privat grund uden dommerkendelse 747 gange siden 2012. Politik Betjente må ikke: Skat gjorde det 747 gange

I 2012 gav regeringen Skat lov at inspicere privat grund uden dommerkendelse. Skat skal stoppe sort arbejde og social dumping, og kontrollerer private grunde knap én gang daglig, siger skatteministeren.

- De Konservative får det til at lyde, som om det gælder den private borger. De Konservative er tydeligvis i gang med en smædekampagne generelt mod Skat. Det er ganske uanstændigt. Man skal sikre sig, at ingen snyder for, hvad de skal svare i skat, siger Benny Engelbrecht.

Samfund Skat jagter sort arbejde: 747 besøg på privat grund

- Hvorfor kan du ikke oplyse, hvor mange af Skats 747 inspektioner, som har ført til sigtelser eller bøder?

- De Konservative ved, at når Skat finder noget på en håndværker, som kontrolleres på din grund, så bliver det ikke registreret under din ejendom. Derfor kan man ikke lave sådan et opgørelse automatisk, siger Benny Engelbrecht.

I 2014 fandt Skat korrektioner for 100 millioner kroner på grund af social dumping, især hos håndværkere, påpeger skatteministeren.

- Hvorfor genindfører du Skats sladretjeneste, som din forgænger Morten Østergaard (R) afskaffede?

- Skat har hele tiden modtaget tusindvis af anmeldelser. I 2014 blev det til 8000, hvoraf ca. 4000 er anonyme, siger Benny Engelbrecht.

0 kommentarer
Vis kommentarer