Skattestyrelsen begik brøler: Nu betaler de tilbage

En række borgere får nu tilbagebetalt penge af Skattestyrelsen, efter de fejlagtigt i sidste uge blev opkrævet penge

Den seneste brøler i SKAT er kun én ud af flere. Se de største her.
Følg Samfund

I sidste uge udsendte Skattestyrelsen ved en fejl forkerte årsopgørelser med en opkrævning af restskat til en større gruppe borgere. Nu har de dog valgt at give pengene tilbage til 350 personer.

Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse, hvor de undskylder mange gange for fejlen. Helt konkret er der tale om 350 borgere, der valgte at betale penge, da de så deres årsopgørelser. Nu er fejlen dog blevet rettet, oplyses det i pressemeddelelsen.

- Jeg vil endnu en gang beklage, at de mange forkerte årsopgørelser har medført unødig bekymring. Det siger sig selv, at vi tager det her særdeles alvorligt, siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

- Vi har brugt de seneste dage på at identificere og rette alle årsopgørelserne tilbage til det oprindelige og give de berørte borgere besked. Det sidste, der mangler, er, at vi er klar til at betale pengene tilbage, og det gør vi nu.

Det var en it-fejl, der i sidste uge var medvirkende til, at Skattestyrelsen fejlagtigt udsendte forkerte årsopgørelser, hvor 115.000 danskere modtog en opkrævning af penge.

Efterfølgende valgte 6000 personer at acceptere ændringerne, mens 350 i sidste ende rent faktisk valgte at betale de opkrævende beløb.

Skattestyrelsen oplyser desuden, at de har iværksat en undersøgelse i samarbejde med en it-leverandør, der skal være med til at sikre fremadrettet, at lignende fejl ikke opstår.

Alle årsopgørelser kan ses i TestSelv på skat.dk. Nu i en rettet udgave.

Efter kæmpe brøler i Skat: Mangler 4539 kroner

Skandale i Skat vokser: Endnu flere har fået fejl-opkrævninger

Betalte straks: Føler sig snydt af SKAT

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+