Skiturister fanget: Her er vejen hjem

Klippestyrt isolerer flere tusinde turister ved skisportstedet i Val Thorens

To store klippestykker faldt ned og spærrede adgangen til skisportsstedet i Val Thorens fredag eftermiddag. (Foto: Privat)
To store klippestykker faldt ned og spærrede adgangen til skisportsstedet i Val Thorens fredag eftermiddag. (Foto: Privat)
Følg Samfund

Fredag eftermiddag faldt to store klippestykker på 50 ton ned på vejen i Val Thorens, og spærrede dermed vejen til og fra det franske skisportssted.

Ifølge direktøren fra Danski, Stig Pedersen, er alt lukket for busser og lastbiler, og kun en lille nødrute er åben, hvor det kun er biler, der i øjeblikket bliver lukket ned fra bjerget. Senere på dagen vender det, så biler i stedet får lov til at køre op.

Klippestykket rammer vejen og triller efterfølgende videre ned. (Foto: Privat)
Klippestykket rammer vejen og triller efterfølgende videre ned. (Foto: Privat)

Det populære skisportssted er ifølge den svenske avis Expressen helt booket i øjeblikket, og der skal angiveligt være omkring 35.000 mennesker i området. Det danske skibureau Danski har i alt 66 danske gæster på skisportstedet, der i dag skulle skiftes ud med 66 nye gæster, men det er tvivlsomt, om det kan lade sig gøre.

-  Indtil videre er det status quo. Der er ingen status fra myndighederne om, hvornår vejen bliver åbnet. Så det kan blive i aften, i morgen eller mandag, men de åbner ikke vejen, før den er udbedret, og før de er sikre på, at der ikke falder mere ned, fortæller Stig Pedersen, direktør hos Danski til Ekstra Bladet.

- Det er en af de største skiftedage i vinteren, så jeg er sikker på, at de gør alt for at få åbnet den hurtigst muligt, men det er altså en klippe på størrelse med en campingvogn, der er faldet ned, fortsætter Stig Pedersen.

Danski orienterer løbende de gæster, der er indlogeret på hotellet i Val Thorens. Der er bestilt hotel i en anden by til de 66 nye gæster, der ankommer til Frankrig senere i dag. Når vejen bliver åbnet igen, bliver de transporteret videre til hotellet i Val Thorens, og de indespærrede gæster bliver fløjet hjem til Danmark, oplyser Stig Pedersen.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.