Skjulte guldskat for nazisterne i 70 år: Nu er den fundet

En fange i koncentrationslejren Auschwitz skjulte guldsmykker ved hjælp af en falsk bund i er krus

Her kan du se video af den nyfundne guldskat, som efter 70 år er dukket op. (Video: AP)

Igennem 70 år har et helt specielt krus, som nazisterne beslaglagde i den berygtede koncentrationslejr Auscwitz under Anden Verdenskrig, gemt på en hemmelighed.  

Det afslørede personalet hos museet i Auschwitz-Birkenau-lejren i denne uge, da de til deres store overraskelse fandt en guldring og en halskæde pakket ind i et tøjstykke, som var skjult under en falsk bund i kruset. Det skriver CNN.

Det var i forbindelse med vedligeholdelsen af mere end 12.000 genstande, som nazisterne i sin tid havde konfiskeret fra de indsatte i fangelejren, at fundet blev gjort.

I 1939 blev patienternes hvide bomuldstøj blev skiftet ud med grågrønne uld-uniformer med hvide lyn på siden af kraven. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Samfund Det forladte sindssygehospital: Her myrdede Hitlers soldater i flæng

Krimi Tidligere Auschwitz-vagt kan få 15 år for massemord

Undersøgelser viser, at smykkerne blev lavet i Polen i mellem 1921 og 1931, men desværre er de gået lidt i opløsning med tiden.

Artiklen fortsætter under billederne...

Den skjulte bund og guldringen. (Foto: www.auschwitz.org via AP)
Den skjulte bund og guldringen. (Foto: www.auschwitz.org via AP)

Guldringen helt tæt på. (Foto: www.auschwitz.org via AP)
Guldringen helt tæt på. (Foto: www.auschwitz.org via AP)

Her ses koppen også. (Foto: www.auschwitz.org via AP)
Her ses koppen også. (Foto: www.auschwitz.org via AP)
 

Museumsdirektør Piotr Cywinski fortæller, at nazisternes løgne om, at jøderne ville få et nyt liv efter livet i koncentrationslejren, gav fangerne falske håb.

- De fik kun lov til at have en begrænset mængde bagage. Sådan kunne tyskerne være sikre på, at de i bagagen - udover tøj og nødvendige ejendele, ville kunne finde familiernes vigtigste værdigenstande.

Museet oplyser samtidig, at de ikke regner med at kunne identificere ejermanden.

Koncentrationslejren er kendt for at have været det sidste stop for mange af de jøder, som blev udryddet af Hitler under Anden Verdenskrig.

Samfund Rekordmange besøger Auschwitz

41 kommentarer
Vis kommentarer