Skød mod billede af politikere: Nu bliver soldater kritiseret

Det britiske forsvarsministerium er mildest talt utilfredse, efter en video af britiske soldater, der skyder efter Labour-partiets formand, er kommet frem på de sociale medier

Jeremy Corbyn er formand for Labour i England. Foto: Ritzau Scanpix
Jeremy Corbyn er formand for Labour i England. Foto: Ritzau Scanpix

En video af britiske soldater, der skyder efter et billede af Labours formand, Jeremy Corbyn, har ramt internettet.

Videoen bliver nu kritiseret af det britiske forsvarsministerium, som har startet en efterforskning.

Det skriver Sky News.

'Vi er opmærksomme på, at videoen cirkulerer rundt på sociale medier. Den opførsel er totalt uacceptabelt, og det er under de høje standarder, vi har til militæret. En gennemgående efterforskning er sat i gang,' siger en talsmand for det britiske militær til Sky News.

Soldaterne skyder ikke med rigtige kugler, men med Simunitions-skud. Det er en type af ammunition, der bliver brugt til træning, og som ikke kan slå ihjel.

Du kan se videoen her.

Sky News korrespondent Alistar Bunkal skriver på Twitter, at videoen er blevet optaget på en skydebane på loftet på en militærbase, som ligger i den afghanske by Kabul. Basen er kaldet New Kabul, og skydebanen bliver brugt til øvelser i at forsvare vip's (betydningsfulde mennesker, red.).

Han oplyser endvidere, at der er billeder af andre kendisser, men at de altså ikke bliver skudt efter, men beskyttes.

En talsmand fra Labourpartiet kalder opførslen alarmerende.

'Den her opførsel er alarmerende og uacceptabel. Vi har en tro på, at forsvarsministeriet undersøger og handler på den her hændelse,' siger vedkommende til Sky News.

134 kommentarer
Vis kommentarer