Skøn påske: Masser af krudt i have-folket

- Der sker så meget forfærdeligt ude i verden. Så er det rart, at man kan gøre noget hyggeligt i haven sammen med sine børn. Sådan har jeg det i hvert tilfælde selv, fortæller gartner Bjørn Karstensen,som i videoen giver gode plante-råd i påsken

Reportage: Claus Jessen

SE VIDEOEN OG FÅ GODE RÅD AF GARTNEREN.

Påsken er i den grad høj-sæson for planteskoler og have-centre, som over hele landet i disse dage melder om et stort rykind af have-folk med krudt i og initiativrige blomster-elskere.

Foto: Claus Jessen
Foto: Claus Jessen
 

Det gælder også for planteskolen Bjørn K. Blomster i Esbjerg, hvor det myldrer rundt med børn, unge og gamle, som skal have lidt grønt og noget farve med hjem til plante-krukker og have.

Bjørn Karstensen. (Foto: Claus Jessen)
Bjørn Karstensen. (Foto: Claus Jessen)
 

- Det er min fornemmelse, at folk søger hygge og tryghed i disse år. Det kan man blandt andet få i haven og ved at arbejde med blomsterne.

- Der sker så meget forfærdeligt ude i verden. Så er det rart, at man kan gøre noget hyggeligt i haven sammen med sine børn. Sådan har jeg det i hvert tilfælde selv.

- Samtidig kan folk godt lide at være lidt selvforsynende. De køber for eksempel en rosmarin og planter den ud i haven. Så kan du klippe af den hele sæsonen, fortæller planteskole-ejer Bjørn Karstensen til Ekstra Bladet.

Have-gangen skal pyntes
Bruno og Elly Nielsen fra Esbjerg havde da også indkøbsvognen fyldt godt op med primula-blomster, da de onsdag eftermiddag besøgte havecenteret.

- Påsken er jo en skøn tid, selv om den falder lidt tidligt i år. Nu er det forår og det er skønt. Vi nyder det gode vejr. Blomsterne skal vi have plantet ved en havegang med grus, fortæller ægteparret.

Foto: Claus Jessen
Foto: Claus Jessen
 

Også Peter Jessen var taget ud for at købe lidt farve til krukkerne.

- Jeg skal have nogle påskelinjer. Jeg er lige kommet hjem fra Sri Lanka, hvor der var mange blomster. Så nu skal de kedelige grangrene i have-krukkerne erstattes med påskeliljer, smiler en solbrændt Peter Jessen.

Peter Jessen var ude for at købe påskilelinjer. (Foto: Claus Jessen)
Peter Jessen var ude for at købe påskilelinjer. (Foto: Claus Jessen)
 

Stadig lunefuldt
Bjørn Karstensen siger, at man fint kan plante stedmoderblomster og løg-planter ud nu. Derimod er der andre planter, hvor man med fordel kan vente lidt endnu.

- Vejret er jo stadig lidt lunefuldt med nattefrost, konstaterer gartneren.

 

SE VIDEOEN OG FÅ GODE RÅD AF GARTNEREN.

 

 

 

19 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere