Skole indfører senere mødetider

Aarhusiansk skole kommer uoplagte og trætte elever i møde: Bare sov videre

På Århus Akademi er de trætte af uoplagte elever, så nu vil de lade en 10. klasse sove længere om morgenen. (Foto: Colourbox)
På Århus Akademi er de trætte af uoplagte elever, så nu vil de lade en 10. klasse sove længere om morgenen. (Foto: Colourbox)

Fra næste skoleår skal eleverne i mindst én HF-klasse på Århus Akademi først møde klokken 10 i stedet for klokken 8. Den senere mødetid indføres som en konsekvens af trætte og uoplagte elever.

- Forskning viser, at man får dygtigere elever i sidste ende, hvis de møder udhvilet. Studier fra blandt andet USA viser, at ved blot at rykke skoledagen en time, bliver den andel af elever, der får otte timers søvn, øget markant, ligesom det er dokumenteret, at de får bedre karakterer til eksamen, siger rektor på Århus Akademi, Allan Kortnum, til TV2 Østjyllands hjemmeside.

Der bliver dog ikke aktuelt, at elever kan komme sovende til de højere eksamenskarakterer.

- De skal jo gå i skole til klokken 17, og det er ikke meningen, at de unge skal være oppe til langt ud på natten. Men det er vores oplevelse, at mange af eleverne først går i seng til midnat, og de vil så kunne få otte timers søvn frem for seks i dag, siger Allan Kortnum.

Ifølge rektor viser 25-30 procent af eleverne interesse for at møde senere. Og det er altså dem, skolen nu kommer i møde.

- Vores opgave er at skabe de bedste forudsætninger for læring og gode resultater. Hvis så eleverne på et senere studie eller arbejdsmarkedet skal møde tidligere igen, må de indstille sig efter det. Jeg er ikke nervøs for, at det vil give problemer, siger Allan Kortnum.

De senere mødetider indføres, efter at samarbejdsskolen Egå Ungdomshøjskole i et par år med succes har haft fast skolestart klokken 10.

22 kommentarer
Vis kommentarer