Skole: Slut med praktikanter hos Mai Manniche

Københavns Erhvervsakademi vil ikke længere sende deres studerende i praktik hos Mai Manniche

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

Ekstra Bladet kunne onsdag fortælle om flere piger, der var kede af at have været i praktik hos smykkedesigner Mai Manniche, der har firmaet JEWLSCPH. Pigerne fortalte blandt andet, hvordan de skulle gøre rent, handle ind, hente rensetøj og vaske bilen og ikke følte, at de fik et fagligt udbytte. Mai Manniche afviste blankt pigernes beskrivelser af praktiktiden, som hun har oplevet helt anderledes.

- Jeg kan ikke sige andet end, at det er en personlig hetz mod mig. Vi har rengøringspersonale til at klare den slags, og jeg behøver altså ikke folk til at hente mad til mig, for jeg spiser ikke ret meget, sagde Mai Manniche onsdag om sagen til Ekstra Bladet.

Se også: Ulønnede praktikanter hos kendis: Skulle rense toiletter og vaske bilen

Onsdag aften skrev Mai Manniche et indlæg på sin blog, hvor hun uddyber sin side af sagen og svarer igen på de tidligere praktikanters kritik. Hun har haft flere praktikanter fra Københavns Erhvervsakademi, KEA.

'Jeg går da også ud fra, at hvis ikke KEA mente deres praktikanter fik noget ud af opholdet, så ville de ikke fortsat sende praktikanter ud til os?!, skriver Mai Manniche blandt andet.

Manniche black-listet
Og netop dét bliver nu konsekvensen. Efter at praktikanternes oplevelser kom frem, blev sagen drøftet mellem undervisere og programchefen for KEA Design. De har nu valgt at droppe JEWLSCPH som praktiksted.

- Det her betyder, og det må du gerne skrive med tyk understregning, at vi ikke sender flere praktikanter til Mai Manniche. Det er stik imod KEAs værdier. Vi værner om vores studerende, og vi stoler på dem. Praktikken er vigtig, men den skal også kunne leve op til vores strenge kvalitetskrav, siger programchef for KEA Design, Mette Harrestrup, til Ekstra Bladet.

Mette Harrestrup forklarer, at KEA gerne samarbejder med Mai Manniche igen, når de studerendes læring bliver første prioritet på stedet. Indtil videre er hun dog 'black-listet' på baggrund af pigernes oplevelser.

- Vi sender ikke studerende ud, hvor vi ikke kan forvente, at de får en god behandling. Og når der er fem uafhængige kilder, der udtaler sig, så vil jeg sige, at der som regel er ild, hvor der er røg, siger Mette Harrestrup.

Se også: Smykke-kendis i modvind: Vil have ulønnet assistent

'Kedelig og forkælet adfærd'
Også hos Teknisk Landsforbund, der er en faglig organisation for kreative specialister indenfor for eksempel design og teknik, er man forarget over, hvordan praktikanterne er blevet behandlet hos Mai Manniche.

- Det er en kedelig og forkælet adfærd. Hun er jo ikke rollemodel for, hvordan man skal være som arbejdsgiver. Det er forkasteligt. Det kan jeg ikke anerkende, tværtimod, siger Lone Engsberg Thomsen, formand for Teknisk Landsforbund.

KEA's beslutning glæder dog formanden.

- Det synes jeg er rigtig godt. Det er godt, når uddannelsesinstitutionerne går ind og tager ansvar for, at praktikpladserne er i orden. Det kan være svært at finde pladser, så derfor er det godt, at de ikke skærer ned på kvaliteten, siger Lone Engsberg Thomsen.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Mai Manniche, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

80 kommentarer
Vis kommentarer